Chrysler Group International sier opp alle importører i Europa med virkning fra 31. mai 2011. I denne sammenheng har Chrysler signalisert at det vil bli store endringer i distribusjonen av deres produkter. Fiat har en stor eierandel i Chrysler, og det er ventet at samarbeidet her blir tett. Blant annet skal alle Chryslere fra 2011 selges under merkenavnet Lancia.

- Vi har sendt melding til våre forhandlere om at Chrysler ønsker å endre distribusjonen av sine produkter i Europa, og at alle forhandlerkontrakter blir oppsagt med virkning fra 31. mai 2011. Dette er en formell prosedyre som må følges i henhold til vår kontrakt med fabrikken, sier adm. direktør Jan Pettersen i Chrysler Norge.

- Biler importert og solgt av Chrysler Norge vil bli ivaretatt etter gjeldende regelverk og i forhold til norsk kjøpslov og gjeldende garantibestemmelser, sier Pettersen.

Chrysler Norge AS er importør av merkene Chrysler, Jeep og Dodge til Norge, i tillegg tar morselskapet Bertel O. Steen inn bilmerkene Mercedes-Benz, Smart, Peugeot, Kia og Daihatsu til Norge.

 

- Bertel O. Steen AS tar til etterretning at Chrysler Group International velger å endre distribusjonen i Europa og at vi etter 31. mai 2011 ikke lenger vil være importør av Chrysler produkter i Norge, sier konsernsjef Tor I. Berge, og forsikrer om at BOS er i dialog med fabrikken om en god avvikling av agenturet til fordel for kunder og forhandlere.

Hittil i 2010 er det registrert kun 6 Chryslere i Norge, så det utgjør forsvinnende lite av Bertel O. Steens omsetning. I 2009 omsatte BOS for 9,6 milliarder kroner og solgte 29 biler av merket Chrysler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.