Når Marius Hayler overtar som sjef for Bertel O. Steen Detalj, Norges nest største bilforhandlerkjede, senest i juni neste år, blir det leder nummer fem siden januar i år. Stillingen er blitt kjent som den vanskeligste jobben i norsk bilbransje.

Hayler kommer fra stillingen som administrerende direktør for Møller Bil Sverige, og var før det viseadministrerende direktør, samt salgs- og markedsdirektør i Volvo Personbiler Norge.

Bertel O. Steen Detalj AS er en av Nordens største aktører innenfor salg og servicemarkedstjenester for personbiler, varebiler, lastebiler og busser. Enheten består av alle konsernets hel- og deleide forhandlere, totalt 40 salgs- og servicepunkter for merkene Peugeot, Mercedes-Benz, Smart, Kia og Fuso. Av en omsetning på 7,5 milliarder kroner i 2013, endte driftsresultatet på 28 millioner kroner.

- Marius Hayler er en god strateg med betydelig gjennomføringsevne som kan vise til gode resultater fra tidligere stillinger. I tillegg til bred erfaring fra bilbransjen, har han i en årrekke arbeidet med salg og markedsføring og har stor forståelse for de utfordringene som forhandlerne hanskes med, sier konsernsjef i Bertel O. Steen, Bjørn Maarud i en pressemelding.

Maarud vil selv fungere som konstituert leder for BOS Detalj inntil Hayler starter senest i juni neste år. Maarud hadde denne stillingen inntil juni i år, etter at tidligere sjef Sverre Helno gikk på dagen i januar. I juni ansatte Maarud Roar Sollie i stillingen, men han fratrådte med umiddelbar virkning denne uken.

Siden årtusenskiftet har Bertel O. Steen Detalj skiftet leder syv ganger, skriver bransjenettstedet Bilnytt.no. Tar man med Maaruds konstituerte periode nå, blir Hayler den niende lederen siden år 2000.

- Dette er en utfordring jeg går til med stor glede. Stillingen som administrerende direktør i Bertel O. Steen Detalj er blant de største i den nordiske bilbransjen, og omfatter et betydelig ansvar både for høyt kvalifiserte medarbeidere og å realisere ambisiøse mål. Med de sterke merkevarene Bertel O. Steen har, i kombinasjon med gode handlingsplaner og en klar og tydelig målsetning, er dette en spennende rolle som jeg ser frem til å ta fatt på, sier Marius Hayler i pressemeldingen.

Dette er andre gang på kort tid Bertel O. Steen henter inn en ny leder fra Møller-konsernet. Tidligere denne uken ble Irene Solstad hentet fra stillingen som daglig leder i Møller Bil Romerike, for å ta over som administrerende direktør i Kia Bil Norge, en av importørene i Bertel O. Steen-konsernet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.