Atle Brynestad ga tirsdag opp og begjærte oppbud for selskapene CG Holding, Briksdalen Eiendom og Nordic Blue.

Les: Tømte imperiet før konkurs

Nå begynner oppvasken.

Saksøker Brynestad personlig
Avfallskonsernet Daimyo har engasjert et advokatfirma for mulig å ta ut søksmål mot Brynestad personlig etter konkursene og mener Brynestad har drevet urent spill, skriver Dagens Næringsliv.

- Gjeldsnevnden har gjort en forferdelig dårlig jobb etter vår oppfatning. De har bare trenert hele prosessen. Selskapene burde blitt slått konkurs for lenge siden. Det har ikke kommet et eneste konkret tilbud. Dette har bare vært seigpining, sier Espen Aubert i Daimyo til DN.

- Hva synes du om Brynestads opptreden?

- Han kunne stått der med rak rygg og sagt at, okei, så har alt gått til helvete, men la oss finne en løsning. Vi har bedt om møte med ham gjentatte ganger, og vi skjønner at det kan gå til helvete i business. Men da må man prøve å rydde opp i det på en ordentlig måte, og det har han ikke prøvd i det hele tatt, sier Aubert.

Daimyo har 29 millioner kroner til gode fra CG Holding. Kreditorene har totalt 400 millioner til gode.

- Strukket oss så langt som mulig
Atle Brynestad avviser kritikken.

- Vi har jobbet med dette i halvannet år og strukket oss så langt som overhodet mulig. Så er det også slik at mange av de tidligere virksomhetene i CG Holding lever videre. De er reddet, og der har ingen tapt en krone, sier Brynestad til DN.

Les også: Tømte imperiet før konkurs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.