Tankrederiet Frontline leverer solide tall i andre kvartal, og ender med den beste bunnlinjen selskapet noensinne har hatt i andre kvartal, med et nettoresultat på 318 millioner dollar.

Selskapet betaler ut et utbytte på tre dollar aksjen i kvartalet, som gjør at John Fredriksen drar inn knappe 420 millioner kroner for sine 26 millioner Frontline-aksjer.

Frontline levere likevel noe under analytikerforventningene.

Volatilt så langt
Tankmarkedet har vært svært volatilt så langt i tredje kvartal. De gjennomsnittlige dagratene på store oljetankere (VLCC) har vært på 119.500 dollar så langt i tredje kvartal, sammelignet med 30.000 dollar dagen i samme kvartal ifjor. Markedet har de seneste ukene vist en midlertidig negativ utvikling, ifølge kvartalsrapporten.

Og selv om den amerikanske økonomien ifølge Frontline viser "tegn til svakhet" er verdensøkonomien fortsatt sterk med en estimert BNP-vekst på 4,1 prosent i 2008. Samtidig venter IEA at oljeforbruket kommer til å stige med 0,9 prosent i 2008.

Ordreboken for tankskip har nådd 43 prosent av dagens flåte. Effekten av dette kommer til å bli utlignet fordi ordreboken er spredd over fire år, 18 prosent av flåten er ikke dobbeltskroget i tillegg til at flåten med enkeltskrogede skip blir mindre og mindre godtatt av de store befrakterne. Det blir forbudt å bruke enkeltskogete skip til oljefrakt i 2010.

På verftssiden venter Frontline at prisene kommer til å avta ettersom dollaren har styrket seg mot asiatisk valuta. I tillegg har stålprisene flatet ut.

Godt resultat
Frontline venter at resultatet i tredje kvartal vil være påvirket av tørrdokking av syv skip, men basert på virksomheten så langt i kvartalet ventes det et "godt resultat", ifølge TDN Finans.

"Styrken av resultatet vil avhenge av retningen på markedet resten av kvartalet. Selskapet vil fortsette strategien med høy utbytteubetalingsandel av tilgjengelig kontantstrøm", heter det i rapporten.



* Estimatet inkluderte salgsvinster på 130 millioner dollar fra EBITDA-nivå, og 16,7 millioner dollar i oppgjøret i forbindelse med Bocimar-salget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.