«Please pay my faktura», synger Rune Bjerga i videoen som nå sprer seg som en farsott i sosiale medier.

Komikeren fra Rogaland kom på idéen til å lage en purrevideo da han opplevde manglende innbetaling på enkelte av av de utsendte fakturaene.

- Jeg får direkte ubehag når jeg må purre. Jeg blir svett og nesten kvalm og synes det er helt ubehagelig. Da tenkte jeg at video er en god idé og at da tør jeg å purre, sier Bjerga til DN og ler.

Han forsikrer at han kun har «kjekke» kunder, og at 99 prosent av dem alltid betaler.

- Så er det den ene prosenten hvor ting henger veldig lenge, og det kan gå månedsvis etter forfall. Det er jo folk som har gitt meg en jobb, så jeg kan aldri være sur på dem. Samtidig har jeg jo krav på pengene.

Kjenner seg igjen

Komikeren har fått positive tilbakemeldinger på purrevideoen, og opplever at innbetalingene kommer raskt etter at den har nådd innboksen til oppdragsgiverne.

- Det hjelper med en gang. Jeg har fått fem sånne «hahahahaha» og «pengene er på vei».

Bjerga mener humoren gjør purringen enklere, og anbefaler andre med purreskrekk å la seg inspirere.

- Folk kjenner seg igjen i problematikken, de forstår humoren. Det er litt enklere med humor, det bryter det hele litt mer opp.

Forstår alvoret

Til tross for den uhøytidelige tonen, forstår oppdragsgiverne at Bjerga mener alvor med budskapet.

- Kundene forstår at dette var gøy, men at jeg mener det også. Jeg tror det er et enklere våpen for å slippe å ta direkte kontakt.

Hva slags råd vil du gi til andre som gruer seg for å purre?

- Det er bare å melde dette i en video, så blir livet ditt mye enklere. Andre kan eventuelt bruke min video eller bruke den som mal for å lage sin egen video. Så kommer pengene med en gang, hevder han.

Les også:
Har 13 millioner i valuta, obligasjonslån og aksjer
Denne elbilen er tilpasset norske forhold
Starbucks revurderer tatoveringsnekt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.