Mobilbetalingstjenesten Vipps har spredt seg som ild i tørt gress som vennebetaling, og for to måneder siden utvidet DNB tjenesten til bruk i kjøp-og salg. Det fikk mange merke på 17. mai, da mobilbetaling plutselig var blitt et alternativ til kort og kontanter svært mange steder.

- I går ble det ny rekord i både antall transaksjoner til lag og foreninger, og hvor mye penger som ble sendt til disse, sier informasjonsdiektør i DNB, Even Westerveld.

Han forteller at de hadde 10.000 betalinger på totalt 800.000 kroner på grunnlovsdagen. Det er mer enn tre ganger høyere enn den forrige dagsrekorden.

- Dette er jo en tjeneste som ble lansert for to måneder siden, så foreløpig er tallene ganske små i forhold til totalomsetningen på landets skoler, sier Westerveld.

Han understreker at dette kun er betalinger til lag og foreninger – ikke vennebetaling, der volumene er større foreløpig.

 

Store ambisjoner

De mest aktive brukerne av tjenesten var en skole i Oslo Nord, som omsatte for 25.000 kroner via Vipps.

- Det tyder på at arrangørene var flinke til å informere om muligheten til å bruke Vipps, og at foreldre og besteforeldre som var tilstede har tatt i bruk ny teknologi superraskt.

Westerveld tror de fleste skoler har brukt mobilen som supplement til kontanter i år, og han tror dette vil bli langt støre neste år.

- Neste år spår vi at mobilbetaling for varer og tjenester har blitt såpass utbredt at det vil overta som hovedbetaling på 17.mai.

Stor pågang og noe treghet

DN har fått meldinger om enkelte problemer med Vipps-betaling på nasjonaldagen.

- Det stemmer at vi fikk meldinger om at Vipps gikk tregt noen steder i går. Vi jobber med å finne ut hva som skjedde, men vi antar at det har sammenheng med den store pågangen, sier Westerveld. 

Vipps er en mobilbetalingstjeneste drevet av DNB, der man kan sende penger ved å identifisere mottakeren med et mobilnummer. Avsender av pengene må har registrert et betalingskort på tjenesten, mens nye mottakere får sms om at de må knytte et kontonummer til sitt mobilnummer for å motta pengene.

Tjenesten var først kun ment for betaling mellom privatpersoner, men ble nylig utvidet til bruk i kjøp og salg.

Les også: Norsk olje og gass: - Viktig med tilgang til nye arealer

Nokia gjør comeback  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.