Er du kunde hos både DNB og Telenor Mobil kan du nå gjennom appen Valyou bruke mobilen din som betalingskort på over 2000 brukersteder i Norge, og 1,7 millioner brukersteder i verden.

Selve betalingen foregår kontaktløst ved at man holder telefonen inntil en betalingsterminal i stedet for å stikke et kort inn i terminalen. All informasjonen som ligger i smartbrikken på et betalingskort legges i stedet inn på telefonen. PIN-kode er fortsatt nødvendig, men man kan velge å åpne for betaling uten PIN for inntil 200 kroner.

PIN-koden tastes på mobilen og dersom man står i kø i butikken kan man forhåndstaste PIN-koden slik at betalingen går raskere når man kommer fram til kassen.

Kravet til telefonen er at den har innebygget nærfelts kommunikasjon (NFC), noe mange av de mest solgte telefonene i Norge har. Ingen Iphone-modeller er imidlertid støttet.

En liste over støttede telefoner ligger på Valyous nettsider.

Få skal bli mange

Løsningen er foreløpig tilgjengelig for Telenor-abonnenter med konto i DNB, men fra januar neste år vil også kunder i SpareBank 1, Skandiabanken, yA Bank, Fana Sparebank og EnterCard kunne bruke Valyou.

Det jobbes for å få med andre mobiloperatører også.

- Vi ønsker å få med oss de andre mobilselskapene slik at alle nordmenn skal kunne bruke denne løsningen i fremtiden, sier konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Løsningen er godkjent av Visa og det er kun Visakort som kan legges inn i Valyou foreløpig. Man har samme rettigheter og beskytelse ved bruk av mobilbetaling som vanlig kortbetaling. Man kan også bruke Valyou i utlandet på brukersteder som har Visa-godkjente kontaktløse systemer.

Les også:
Ny rekord i bruk av betalingskort
- Apple har laget magiske ting før
Mobilen som terminal

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.