Royal Dutch Shell venter flere milliarder mer i besparelser fra det foreslåtte oppkjøpet av BG Group enn tidligere kommunisert, som følge av muligheten for å kutte kostnader i dypvanns- og gasshandelsvirksomheten grunnet skalafordeler og synergier.

Det skriver Financial Times søndag kveld.

Finansdirektør Simon Henry i Shell har den seneste tiden forsøkt å endre investorenes skepsis rundt økonomien i avtalen etter at selskapets aksje er ned nær 13 prosent siden oppkjøpet ble kjent, skriver avisen.

Henry viser til «verdisynergier», som ikke kan kvantifiseres ifølge regler rundt oppkjøp, og sier at disse vil være betydelig høyere enn det som er annonsert.

Med dette skal finansdirektøren ha insistert på at avtalen er lønnsom selv med en oljepris på 70 dollar pr fat, mot en rekke analytikeres estimater som tilsier at selskapet trenger 90 dollar pr fat, ifølge avisen.

Videre sier han at kjøpet umiddelbart vil øke kontantstrømmen, og at utbyttet vil bli opprettholdt.

Analytikere Financial Times har snakket med venter at Shell vil gi ytterligere informasjon rundt besparelsene når selskapet legger frem andrekvartalsresultatet 30. juli.

I den forbindelse er det også ventet at Shell vil kutte investeringsbudsjettet for 2015 med flere milliarder dollar fra det tidligere meldte budsjettet på 33 milliarder dollar, skriver avisen.

Les også:

USA gir tommel opp for oppkjøpet av BG Group

Helge Lund: - Fortsatt blandede følelser

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.