- Utdanning er én av bransjene som blir påvirket sterkt og først av digitaliseringen. Det er spennende, mener Elin Borrebæk (40).

Fredag i forrige uke fikk hun tilbud om stillingen som Handelshøyskolen BIs nye digitaldirektør.

Stillingen er nyopprettet som del av BIs strategi, hvor målet er å digitalisere både drift og samtlige studieprogram.

Borrebæk tiltrer stillingen 1. februar neste år.

- BIs ambisjoner rundt digitalisering er noe av det som tiltalte meg da jeg valgte å søke på denne jobben, sier hun.

Unge stiller krav

DN skriver fredag at studenter ved Norges Handelshøyskole føler seg sviktet fordi skolen ikke tilbyr nok it-fag.

Både Visma-sjef Øystein Moan og PwC-partner Are Muri uttalte til DN at de ser hull i den teknologiske kompetansen til mange nyutdannede økonomer, og at studiestedene henger etter i utviklingen.

Les også: Mener NHH svikter dnPlus

Næringslivet etterspør i stadig større grad digital kompetanse hos nyutdannede kandidater, erkjenner blant andre NHH-rektor Frøystein Gjesdal.

Som ny digitaldirektør ved BI skal Borrebæk bidra med tilrettelegging av digitale grensesnitt for studenter og ansatte.

- Ungdom har helt andre forventninger til det å kunne gjøre det aller meste digitalt, sammenlignet med tidligere generasjoner. Det stiller krav til andre løsninger og systemer, sier hun.

Hentet fra Telenor

Det er ikke første gang den påtroppende BI-direktøren setter i gang en slik prosess. Borrebæk kommer fra stillingen som direktør for porteføljestyring og prosjektutvikling teleselskapet Telenor, hvor hun har vært ansatt siden 2002.

Ifjor ble hun utnevnt som direktør for all porteføljestyring og prosjektutvikling innen teknologi og digitalisering på tvers av divisjonene hos Telenor.

- Telenor startet denne reisen tidlig og har jobbet med digitalisering i mange år. Jeg tror det er mange av de erfaringene vi har gjort oss på veien som kan være nyttige ved BI, sier Borrebæk.

- Hvor vil du si at BI er i denne prosessen nå?

- Jeg tror de ser behovet for digitalisering. De er tydelig på at de har et potensial som de ønsker å ta tak i, sier hun.

I en pressemelding fredag ettermiddag gir BI-rektor Inge Jan Henjesand uttrykk for at han er fornøyd med ansettelsen.

- Etter en grundig prosess med svært mange kompetente søkere, er jeg sikker på at Borrebæk vil tilføre oss nødvendig kompetanse og energi for å nå våre strategiske mål, sier han.
 

Les også: Mener NHH svikter dnPlus

Så mange studenter reiser utenlands: - Det lureste du kan gjøre!

- Mastergrad er avgjørende  

 

Se DNtv:

Lei kaffeautomaten? Slik lager du god kaffe på jobb.
Tidligere verdensmester i kaffekunst Tim Wendelboe viser hvordan du med enkelt utstyr og fremgangsmåte kan trakte din egen kaffe på arbeisplassen.
02:49
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.