Snart er det tid for betaling av årsavgiften på bilen. Det betyr stor pågang på telefonen til Skatteetaten, som på det meste har håndtert samtaler fra over 2000 undrende bilister om dagen.

21. mars skal årsavgiften for 2016 betales, og krav er sendt ut til eierne av 3,7 millioner kjøretøyer, melder Skatteetaten.

Tall fra Tolletaten viser at rundt 3 prosent av alle som mottar fakturaen, har spørsmål om betalingen.

Regiondirektør Ann Kjersti Kjeia Sletten i Skatt øst opplyser at til tross for at telefonsenteret på det meste har håndtert over 2000 samtaler om dagen, så regner hun med at enda flere vil ta kontakt etter hvert som betalingsfristen nærmer seg.

Spørsmålene som hyppigst går igjen, handler om kjøp og salg av kjøretøy.

– Dersom bilen ikke er registrert på den nye eieren innen 1. januar, står du som ansvarlig, sier Sletten.

I pressemeldingen kommer Skatteetaten med eksempler på kreative forklaringer fra bileeiere som prøver å slippe unna avgiften.

– En innringer fortalte at bilen var så nedsnødd at det var umulig å få tak i skiltene. En annen fortalte om en håpløs festeanordning som gjorde at skiltene satt bom fast. Noen lurer også på om avgiften er den samme hvis bilen benyttes sjelden: «Jeg bruker bilen bare to ganger i året. Da blir det vel rabatt?».

Staten tjener i overkant av ti milliarder kroner på årsavgiften.

Les også: - Vi har store utfordringer knyttet til lav oljepris

Ikke funnet tegn på regelbrudd

Statoil dropper ulykkesrigg dnPlus

  Asia i dag: Nye stormkast i vente

Se DNtv: Selger blåbærteknologi for over en halv milliard til tyske kjøpere
For 15 år siden starte Sjur Svaboe selskapet Medpalett.
Torsdag ble blåbær-selskapet solgt for en halv milliard kroner.
01:53
Publisert:
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.