Det er ikke lenger nødvendig å begå bankran for å ha råd til en 4K-TV. De ultraskarpe skjermene har falt til et prisnivå som for kort tid siden var forbeholdt vanlige HD-skjermer. Og i takt med at prisene daler, øker også tilgangen på ekte 4K-innhold.

Streaming-giganten Netflix har bidratt til å øke interessen for 4K ved å gjøre mer og mer innhold tilgjengelig i det høyoppløste formatet. Selskapet har uttalt at de vil gjøre  deres originale serier (Marco Polo, Bloodline, House of Cards med flere) tilgjengelig i best mulig kvalitet, og det betyr at du allerede nå kan se flere av dine favorittserier i vaskeekte Ultra HD 4K-kvalitet. Og tro oss: Har du først opplevd det, vil du ikke gå tilbake til standard HD.

Prisene synker

Prisen på de sylskarpe TV-ene er ikke så avskrekkende som de var ved introduksjonen for et par år siden. Mens du måtte punge ut med 40-50.000 kroner for de aller første 4K-skjermene, kan du nå få en 55-tommer med brukbar ytelse helt ned mot 10.000 kroner hvis du er heldig.

TV-ene i budsjettklassen har likevel sine svakheter. Bildekvalitet handler om mer enn bare oppløsning, og mange av de rimelige TV-ene har for dårlig kontrast, svartnivå og fargegjengivelse til å gi fullt utbytte på spennende filmer og TV-serier. For ikke å snakke om sport eller naturprogrammer.

De beste TV-kjøpene

Derfor lønner det seg ofte å krype opp et hakk til TV-ene mellomklassen rundt 15.000 kroner, som vi tester her. De mer påkostede modellene fra Samsung, LG, Sony og Panasonic kan alle skilte med bra bilde, god lyd og flust med smarte finesser. De henter ofte teknikken sin fra dyrere toppmodellene, bare i en enklere former.

Prisene på de ulike TV-ene har vært vanskelige å fastsette nøyaktig, da de ulike butikkene justerer prisene fra dag til dag. TV er dessuten en populær «lokkevare», og mange av de store kjedene reklamerer med riktig gode priser for å trekke flest mulig kunder til butikkene. Er du tidlig ute, er det fullt mulig å gjøre regelrette kupp på mange modeller, inkludert de vi tester her. Derfor anbefaler vi å følge med på prissøketjenester som Prisjakt for å holde deg oppdatert!

Les hele testen på Lydogbilde.no

 

LG 55UF860V

Svak kontrast

Nykommeren fra LG ser tilsynelatende meget prisgunstig ut med sine høye spesifikasjoner, men 55UF860V bommer litt på den viktige kontrasten.

LG kjører knallhardt på OLED for tiden, men dette er fortsatt en kostbar teknikk forbeholdt de virkelig dyre high-end modellene. Særlig hvis du vil ha en TV med 4K-oppløsning. Og det vil man jo! Dette er LG selvsagt klar over, og derfor satser de også på rimelige LCD-TV-er med 4K. LG 55UF860 har mange flotte kvaliteter å by på, men når ikke helt opp mot de beste når det kommer til smell i kontrasten og avgrunnsdypt svartnivå. Lyskontrollen er litt for unøyaktig, og avsløres ved at den lyser opp for store partier av gangen. Selv om UF860 utvilsomt er et imponerende skue og har god brukervennlighet, er den for ubalansert til å nå helt til topps i dette selskapet.

 

 

Sony Bravia KD-55X8505C

Android-TV fra Sony

Sonys utfordrer i mellomklassen leverer solid ytelse på bildefronten, men sliter med et litt uferdig brukergrensesnitt.

Sony-skjermen byr på mange gode egenskaper til en gunstig pris. Dens første store styrke er den gode oppskaleringen, som sørger for at selv middelmådig HD-materiale ser riktig flott ut i stort format. 55X8505 har også utmerket kontrast, og jevn lysfordeling uten særlige ujevnheter i baklyset. 55X8505 har ikke helt det samme svartnivået som Panasonic, og klarer heller ikke å matche Samsung-utfordrerens spenstige fargegjengivelsen. Totalt sett leverer Sony høy ytelse på bilde. Det er brukervennligheten vi er mindre fornøyd med denne gangen, og Android-plattformen trenger en overhaling før den kan konkurrere med de beste.

 

Panasonic TX-55CX700/TX-55CXC725

Multitalentet

Selv etter ytterligere sammenligninger fortsetter Panasonics populære 55CX700 å imponere testpanelet.

Panasonic 55CX700 beholder posisjonen som et meget bra kjøp i sin klasse. La gå at noen konkurrenter har pekefjernkontroll, et mer fancy menysystem og flere smart-tjenester i arsenalet.  Her er det velkjente Panasonic-verdier som bildekvalitet og enkel brukervennlighet som står i fokus. Den siste tiden har prisen også gått betraktelig ned, hvilket gjør 55CX700 (eller CXC725 som den også kalles i noen butikker) til et velfortjent «Beste kjøp».

 

 

Samsung 55JS8505

Fargesprakende!

Samsungs 8-serie har lenge vært populær for sin kombinasjon av design, god brukervennlighet og høy ytelse. Årets modell JS8505 leverer riktig lekker bildekvalitet!

Vi har testet flere gode TV-er denne gangen, som alle gir topp bildekvalitet til fornuftige priser. Blant disse er det definitivt Samsung som er det største ”blikkfanget” både estetisk og bildemessig. Bildebehandlingen er effektiv og gir et sylskarpt bilde nesten uansett hva man ser på. Kontrasten er meget god: Samsung tryller frem flere detaljer i svart, gir mer smell i det lyse og totalt sett flere nyanser enn konkurrentene. Brukervennligheten er også god, med et rikelig utvalg av gode smart-applikasjoner. Samsung leverer her en god totalpakke som er lett å anbefale.

Se flere tester fra DN Tekno her. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.