- Samlet sett var 2014 vårt beste år noensinne, sier konsernsjef Pål Syversen i Norges største bilkonsern Møllergruppen

Selskapet satte omsetningsrekord da det passerte 20 milliarder for første gang, og satt igjen med et resultat før skatt på 671 millioner kroner etter engangseffekter.

Det er en nedgang fra 701 millioner kroner for 2013, og folklares med overgang til innskuddsbasert pensjonsordning for de ansatte og investeringer i anlegg i Oslo vest. Dette skal ikke ha innvirkninger på driften.

- Noen enkeltparametere er ikke beste ever, men vi tenker nok likevel at samlet sett var 2014 vårt beste år når det kommer til kundetilfredshet, markedutvikling og økonomiske resultater, sier Pål Syversen.

Møllergruppens importselskap Harald A. Møller satte ny rekord med 50.000 kontrakter i 2014, selv om ikke alle disse bilene er levert ennå. I desember ifjor klarte Volkswagen å passere Nissan på antall registrerte elbiler, og ble med nesten 5000 elbiler det største merket på ladbare biler i Norge. Dette var målet da resultatet for 2013 ble presentert på denne tiden ifjor.

Møllergruppen importerer og selger Volkswagen, Audi og Skoda personbiler i Norge, samt Volkswagen nyttekjøretøyer. Selskapet er også importør av Volkswagen og Audi i Baltikum, og har virksomhet i Sverige.


Møllergruppen

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

«Det må være første gang i nyere børshistorie at et selskaps toppsjef bruker ordet føler om selskapets balanse og kapitalbehov»

Åpner for Usbekistan-løsning

- Kjøpere bør være litt tålmodige nå