I helgen gikk den eksklusive bilutstillingen The Concorso d’Eleganza Villa d’Este av stabelen. Ved Como-sjøen i Nord-Italia har opp gjennom årene en lang rekke spektakulære biler blitt vist fram. I år står Aston Martin for en av nyhetene i form av den nye V12 Zagato konseptbil.

Bilen er en hyllest til det 50-år lange samarbeidet mellom Aston Martin og Zagato og er basert på V12 Vantage. Det innebærer en V12-motor på seks liter, 517 hestekrefter og 570 Newtonmeter i dreiemoment. Karosseriet er designet i samarbeid mellom de to selskapene.

- Zagatos designspråk er et perfekt supplement til vårt design og vår produksjons ekspertise. Etter femti år der selskapene er assosiert med hverandre har partnerskapet resultert i noen av de mest ikoniske bilene i verden, sier Aston Martin-sjef Dr. Ulrich Bez, som samtidig opplyser at det skal bygges et svært begrenset antall av bilen til gatebruk.

Akkurat denne bilen er racing-rigget og skal om en måneds tid delta på 24-timersløpet på Nürburgring.

- V12 Zagato har et elegant, men samtidig brutalt design som reflekterer den store balansen mellom racing-ytelser og ren Aston Martin stil. Den originale DB4GT Zagato var et ekte ikon, kraftfull og elegant, det nye designet følger i DB4GT Zagatos ånd, sier design-sjef Marek Reichman.

Bilen vant forresten kåringen for beste design på konseptbil eller prototype under konkurransen i Italia i helgen.

Se store bilder av bilen, og bedøm designet selv:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.