Mangemilliardær Warren Buffett har på flere måter vært en stor inspirasjonskilde for mangemilliardær Bill Gates.

På sin blogg lister nå Microsoft-gründeren opp de tre viktigste lærdommene han har fått av den berømte investoren, skriver svd.se.

Gates besøkte nylig et aksjonærmøte i Buffetts selskap Berkshire Hathaway. Og han skriver at det alltid er like morsomt, ikke bare på grunn av bortennis-kampene og "kaste-aviser-på-hverandre-konkurransene", men også for alt han lærer seg hver eneste gang han treffer Buffett.

Han lister opp de tre viktigste tingene han har lært.

1. Det handler ikke bara om å invstere
Mange går ifølge Gates glipp av at når Buffett gjør sine forretninger så har han en mye dypere tanke enn bare å investere. For eksempel sier Buffett at en aksjeeier må handle som om han eide hele selskapet.

Gates skriver også at han første gang han traff Buffet ble svært overrasket over de svært grunnleggende spørsmålene Buffett stilte om Microsoft. Som for eksempel; ”Hvorfor kan ikke IBM gjøre det samme som Microsoft? Hvorfor har Microsoft vært så suksessrikt?”.

2. Bruk plattformen din
Warren Buffett er fenomenal på å skape personlig kontakt med sine aksjeeiere og skrive brev til dem, og aksjeeierne i Buffetts selskap tror brevene hjelper dem til å investere bedre.

Men først og fremst er Buffett ifølge Bill Gates fremgangsrik på dette området fordi han ikke er redd for å stikke ut haken politisk. Blant annet har han åpent gått ut og sagt at skattene for de rike bør økes.

3. Sett pris på din tid
Uansett hvor mye penger du har så kan du ikke kjøpe mer tid.

Warren Buffett har forstått at døgnet bare har 24 timer, og han sløser ikke tiden på uviktige møter, men benytter i stedet godt med tid på mennesker han stoler på, skriver Gates.

Dette er en av tingene Bill Gates har tatt lærdom av, og han avslutter innlegget med å fortelle hvor takknemlig han er for å være en av de utvalgte som regelmessig får treffe Buffett og ta imot råd av ham.

Les også: Her blir man raskest dollarmillionær
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.