Biltema økte omsetningen med over 16 prosent i 2013 sammenlignet med året før. Selskapet driver i hovedsak med detaljhandel av egne merkevarer innen bygg, bil, båt, hjem og fritidssektoren, og har i dag 56 varehus i hele landet.

Selskapet ble i 2013 omorganisert ettersom alle datterselskaper og franchise-selskaper ble fusjonert inn i Biltema Norge AS.

"Med denne restruktureringen har selskapet gått fra å være en grossist i Norge til å være detaljist, noe som gjenspeiles i økt omsetning" heter det i styrets årsberetning.

26 heleide datterselskaper er fusjonert inn i selskapet, mens de allerede er inkorporert i regnskapstallene fra 2012 for å skape sammenlignbare regnskapstall.

Styret i selskapet har vedtatt at 50 millioner kroner av overskuddet skal betales i utbytte. Biltema Norge AS er heleid av det selskapet Biltema Holding B.V. som er registrert i Nederland.

Kjeden startet som en postordrebutikk i et kjellerlokale i Linköping i Sverige av Sten Åke Lindholm i 1963. Nå har selskapet over 100 butikker i Norden, hvorav de fleste er i Norge. Forretningsideen er den samme i dag som da selskapet ble etablert: "å tilby varer av god kvalitet til en god pris”, noe som ble gjort mulig gjennom å eliminere mellomleddene og kjøpe direkte fra produsentene.

I årsberetningen tror selskapet på videre vekst.

"Virksomheten har i 2014 fortsatt den positive utviklingen og det forventes et resultat som er bedre enn i 2013. Det er forventet fortsatt videre omsetningsvekst."(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Biltema Norge AS

Årsresultat