I april ble det registrert 13.988 nye personbiler, det er en økning på 28,6 prosent fra samme måned i fjor. Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken må vi helt tilbake til 1986 for å finne en måned med flere registrerte personbiler.

Og det er ikke bare det som er oppsiktsvekkende. På andreplass blant modellene finner vi Nissan Leaf. Norges nest mest solgte bil er altså en elbil!

Noe av disse tallene henger sammen med den store europeiske lanseringen av den nye versjonen, som foregikk med norskregistrerte biler i Oslo, men likevel er det imponerende.

Les test av nye Leaf: Klart beste alternativ for de som ikke har råd til Tesla

Noe av den store økningen for totaltallene skyldes at det i april i år var tre registreringsdager flere enn i april i fjor. Allikevel er årets bilsalg svært sterkt, med en økning i årets fire første måneder på 4,4 prosent.

Økt bruktimport og varebilsalg
Det ble bruktimportert 2868 personbiler i april. Dette er en økning på 26,1 prosent fra april ifjor.

Det ble registrert 3310 nye varebiler i april 2013. Det er en økning på nesten 32 prosent fra samme måned i 2012.

CO2-utslippet fortsetter nedover, med et gjennomsnitt på 127 gram per kilometer i april, det er fire gram mindre enn i april 2012.

Tendensen er fremdeles at folk vil like gjerne kjøper bensinbil som dieselbil. I april hadde en drøy halvpart av alle nyregistrerte personbiler dieselmotor, i april 2012 var til sammenligning dieselandelen 66,5 prosent.

Mer el- og hybridbil
I april ble det registrert 494 personbiler med elmotor. Det er 90 prosent mer enn i april 2012.

Det ble registrert 739 nye personbiler med bensin-diesel/elektrisk hybriddrift i april. Det er en økning på 107,6 prosent mer enn i april i fjor.

Mest populært
Norges mest solgte bil er fremdeles Volkswagen Golf, med 903 registreringer i april. Deretter følger Nissan Leaf, med Toyota Auris og Rav4 på tredje- og fjerdeplass. På femteplassen finner vi den nye utgaven av Mitsubishi Outlander med en økning på 250 prosent fra fjorårets fire første måneder.

Les test av Mitsubishi Outlander: Oppsiktsvekkende billig familiesuv

Det var 21 registreringsdager i april 2013, tre flere enn i april 2012.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.