Tre av ti vil satse på ladbar hybrid neste gang de skal kjøpe bil, viser en ny meningsmåling.

29 prosent sier at de vil ha en ladbar hybrid neste gang de skal kjøpe bil, like mange sier at de vil kjøpe dieselbil, 18 prosent vil satse på bensinbil, mens 15 prosent akter å kjøpe elbil, viser målingen Sentio har utført for Nationen.

– Det er veldig gledelig at så mange har fått øynene opp for ladbare hybridbiler så raskt. Dette viser at folk gjerne tar miljøvalg hvis myndighetene legger til rette for det, sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF.

Lader etter behov

Ladbare hybridbiler, som i realiteten er elbiler med en bensinmotor som lader batteriene etter behov, får fra årsskiftet et betydelig avgiftskutt og blir over 20.000 kroner billigere.

– Avgiftskuttene har god effekt. Det er et sterkt virkemiddel med både en økonomisk og psykologisk effekt. En ting er at man betaler mindre, en annen ting er den positive omtalen. Det forsterker etterspørselen, tror Sagedal.

Hun håper at andelen som vil kjøpe dieselbil vil synker.

– Vi får håpe hybriden overtar mer av salget til dieselbilene etter hvert, sier Sagedal til Nationen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Vil fjerne effektavgiften

 
Nå blir disse billigere

Tror på ladbare biler