Bilimportører og -forhandlere er ikke helt i forkant når det gjelder nye salgsformer, men etterhvert er det kommer flere på banen som satser på netthandel med sine biler.

Les også: Netthandel på vei inn i bilbransjen

Nå har også Volvo lansert en ny netthandelsportal der det etterhvert skal kunne gå an å lease nye biler.

-Nå lanserer Volvo Car Norway en ny netthandelsportal, i første omgang med Volvo V40 T2 og D2 i alle utstyrsversjoner. Her kan kunden bygge sin bil online helt etter eget ønske, og deretter lease den via Volvo-forhandleren som kunden selv velger. Kredittsjekk og innbetaling av depositum skjer enkelt og raskt mens kunden er i netthandelsportalen, sier prosjektleder Preben Wilhelmsen i Volvo Car Norway i en pressemelding.

Les mer om nye V40: Nytt fjes for Volvo

Volvo har tidligere bevist at det er mulig å gjøre butikk også med netthandel. Da luksussuven XC90 ble lansert ble de første 1927 utgavene av bilen solgt på internett. 167 av dem ble solgt i Norge, noe som gjorde Norge til det fjerde største markedet for denne bilen i verden.

Les også: Solgte bil for 120 millioner på én time

På sikt er planen å utvide tilbudet på nettet til å gjelde hele Volvo Cars modellspekter.

-Norge er det første landet i verden der Volvo Cars lanserer en permanent netthandelsportal for bil, mye i lys av suksessen med XC90 First Edition her i landet. Både våre kunder og norsk Volvohandel ligger langt fremme når det gjelder bruk av digitale løsninger i hverdagen – derfor gleder vi oss over å kunne tilby dette, sier Lars Haugen, direktør Forhandlerutvikling i Volvo Car Norway i pressemeldingen.

Les også: Flytter bilbutikken til kjøpesenteret dnPlus (DN+)

Se video av Volvo V90:

Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.