Det ble registrert 11.543 nye personbiler i oktober, noe som er 8,1 prosent opp fra oktober 2010, viser statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Bilsalget i 2011 takter dermed mot et svært godt år. Med to måneders salgstall gjenstående har personbilsalget nesten oppe i 115.000 biler. Det er 8,3 prosent over fjorårets bilsalg på denne tiden, som også var et svært godt år for norske bilimportører. Totaltallet endte i 2010 på 127.754 personbiler og 29.040 varebiler.

Avgiftsomleggingens betydning
Statsbudsjettet for neste år varsler en vridning mot gunstigere priser for biler med mer hestekrefter, ettersom effektavgiften blir lavere enn før. Dette har gjort at de dyreste bilene blir opptil 150.000 kroner billigere ved årsskiftet.

Foreløpig ser man ikke noe utslag på dette, men det kan nok ventes at de dyreste bilene blir kjøpt etter jul, da det kan være en slump penger å spare på det. Det ligger uansett en viss forsinkelse i registreringstallene sammenlignet med inngåtte kjøpekontrakter.

Av samtlige nye personbiler registrert i oktober hadde 77 prosent dieselmotor.

Flere varebiler
Det ble registrert 2.900 nye varebiler i oktober. Noe som er en økning på 30,6 prosent sammenlignet med oktober 2010. Hittil i år har varebilsalget passert 27.977 biler, noe som er 18,7 prosent bedre enn på samme tid ifjor.

Volkswagen på topp
Blant merkene er det som vanlig Volkswagen som ligger på topp. Hittil i år er det registrert 16.908 nye folkevogner, noe som er 5,3 prosent bedre enn på samme tid ifjor. På andreplass ligger Toyota, som mye grunnet produksjonsstans i Japan har fått registrert 11,5 prosent færre biler enn på samme tid ifjor.

Store bilder:

Blant premiummerkene passerte BMW erkekonkurrent Audi i oktober, med registreringstall på henholdsvis 639 og 587 biler. På årsbasis leder derimot Audi med omlag 800 flere registrerte biler fler enn konkurrenten.

Alternative drivstoff
Det ble registrert 201 nye personbiler med elmotor, og hittil i år er det registret 1430 nye personbiler med elmotor. Det gir en markedsandel på 1,2 prosent.


Totalsalget av personbiler tidligere år:

Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.