Da vi prøvde Model S for første gang for halvannet år siden, blåste den oss langt av banen. Med denne nye versjonen, gjør de det igjen. Begge foto: Hege Hegle
Da vi prøvde Model S for første gang for halvannet år siden, blåste den oss langt av banen. Med denne nye versjonen, gjør de det igjen. Begge foto: Hege Hegle
Det ble mest sett på som en artig gimmick da Elon Musk lanserte den nye firehjulsdrevne Tesla Model S og kunne fortelle om knappen på den store skjermen som het «Insane». Etter å ha prøvd nye bilen kan DN slå fast at Musk slett ikke overdrev.

Høyrefoten er blytung, og jo hurtigere den treffer gulvet, jo mer vanvittig er følelsen. Vi starter på asfalten ved et jorde på Hellerudsletta, og braser inn på grusen så småsteinen spruter. Øynene trykkes bakover i hodet, og man føler umiddelbart at man får glattet ut rynkene i ansiktet. Herrejemini så rask denne bilen er!

Teslas offisielle tall sier 3,4 sekunder, men det kan mistenkes at man når 100 km/t enda raskere, ihvertfall om forholdene er mer optimale enn passelig kjip norsk bløtværsvinter like utenfor Oslo i februar.

Uansett så er dette tall som Porsche 911 Turbo og Ferrari 458 Italia tangerer. Men ingen av dem har plass til seks ekstra passasjerer og et anselig lass med bagasje både foran og bak.

Når Tesla gir Model S firehjulsdrift, er det ikke noen pinglete versjon som lanseres. En stor elektrisk motor bak, og en litt mindre foran, sørger for noe som tilsvarer omkring 700 hestekrefter i en normal bil, og det avstedkommer hysteriske utrop inne i kupeen når gasspedalen tangerer bilgulvet.

Beklager til dere som har en Tesla fra før. Når vi prøver akselerasjonen på en Model S 85 i samme løype som P85D, virker den til sammenligning både dvask, treig og ordinær, til tross for at heller ikke den er noen tregost.

Når alle fire hjul får den massive kraften fra de elektriske motorene, gir det en fremdrift og et grep som ikke ligner noe annet undertegnede noen gang har sittet bak rattet i.

Modellbetegnelsen P85D er det eneste synlige som skiller Teslas nye firehjulsdrevne superbil fra den gamle.
Modellbetegnelsen P85D er det eneste synlige som skiller Teslas nye firehjulsdrevne superbil fra den gamle. (Foto: Hege Hegle)
Som salgstriks kan man ikke få det bedre. Å ta en potensiell kunde med på en rask tur rundt nabolaget, vil nok utløse salg i de fleste tilfeller, for denne akselerasjonen er definitivt salgsfremmende. Men den overskygger også litt av hva annet denne bilen har å by på.

For umiddelbar respons og vanvittige ytelser er ikke alt. Firehjulsdriften der kreftene kan styres til hvert enkelt hjul, sørger for en dynamikk som utligner noe av de 2,2 tonnene den fem meter lange bilen veier.

På ujevnt underlag understyrer den først, men firehjulsdriften henter fronten inn igjen, og sammen med et antispinnsystem på høygir, gir det en uproblematisk og trygg følelse.

Da vi prøvde Model S for første gang for halvannet år siden, blåste den oss langt av banen. Med denne nye versjonen, gjør de det igjen.
Da vi prøvde Model S for første gang for halvannet år siden, blåste den oss langt av banen. Med denne nye versjonen, gjør de det igjen. (Foto: Hege Hegle)
Tesla har også forbedret bilen på mange andre og litt mindre spektakulære måter. De forbedrede setene er et langt skritt opp fra den forrige modellen. Sidestøtten er langt bedre i sportssetene som sitter i vår testbil, enn dem Tesla tidligere kunne tilby.

Også baksetene er forbedret betraktelig fra første forsøk. Synd ikke denne forbedringen kan oppdateres via nettet, slik andre forbedringer kan gi eksisterende kunder glede.

Det kan derimot autopilot-funksjonaliteten som etterhvert kommer. Foreløpig er den begrenset til adaptiv cruisekontroll, men i løpet av kort tid kommer også parkeringsassistent, bremseassistent og kollisjonsvarsling – slik mange andre biler har i dag.

I disse dager blir firehjulstrekk-versjonen av populære Model S tilgjengelig i Norge.
I disse dager blir firehjulstrekk-versjonen av populære Model S tilgjengelig i Norge. (Foto: Hege Hegle)
Da vi prøvde Model S for første gang for halvannet år siden, blåste den oss langt av banen. Med denne nye versjonen, gjør de det igjen. Det er imponerende, rett og slett.

DNs testtur ble i det hele tatt en tur som bar preg av mye rykk og napp-kjøring. Rekkevidden ved normal kjøring er oppgitt til 48 mil, men regn med at mye strøm går med til den henførende og vanvittige akselerasjonen som er en rus du stadig vekk vil ha mer av.

Inntil videre fås denne rusen med myndighetenes velsignelse på blå resept.

Se video fra testen av Tesla Model S P85D:

- Øynene forsvinner litt inni hodet
00:00
Publisert:
 

Les også:

Audis nye elbil kan kjøre 450 km  

Brukt-elbilprisene raser i USA

Sjokk for svenske elbil-eiere  

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.