Bilutstillingen i Tokyo er i gang, og som vanlig er det de japanske merkene som har mest å komme med på hjemmebane.

På Mazdas stand ble Mazda RX-Vision avduket. Sportsbilen er et konsept som er motorisert med en rotasjon- eller wankelmotor med det Mazda kaller Skyactiv-teknologi. Det betyr at den er optimalisert for lavt forbruk.

 

Det spesielle med denne motoren er at stemplene ikke går opp og ned, som i vanlige motorer, men kraften produseres gjennom roterende bevegelser av trekantede rotorer. Denne typen motor finnes i produksjonsbilene Mazda RX-7 og RX-8. Førstnevnte er visstnok den mest-selgende rotasjonsmotoren gjennom historien med mer enn 800.000 enheter mellom 1978 og 2002. RX-8 på sin side, var i produksjon helt til 2012.

Les DNs test fra 2004 av bilen her: Morsom Mazda

Mazda masseproduserer ingen biler med rotasjonsmotor nå, men hevder at de ikke har lagt det på hylla heller.

-Jeg ser frem til å snakke nærmere med dere om visjonen vi avduket på Mazda-standen idag og vi vil fortsette å påta oss nye utfordringer for å knytte et unikt bånd til våre kunder, sa Masamichi Kogai, Mazdas President og CEO.

Spennende former og bakhjuldrift er i hvert fall på plass i konseptbilen.

Se video fra DNs test av Mazdas morsomste bil MX-5:

Mazda MX-5, en superbil i miniatyrformat
Dns biljournalist tester den nye Mazda MX 5
01:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.