For de velbemidlede dukker det opp en spennende nyhet i Geneve i starten av mars.

Da debuterer Ferrari med en ny fireseter kalt GTC4Lusso. Bak det noe eiendommelige navnet finner vi erstatteren til Ferrari FF.

Navnet henviser til gamle storheter som 330 GTC og 250 GT Berlinetta Lusso, mens firetallet står for bilens fire seter.

Som forgjengeren har også denne firehjuldrift, men også firehjulsstyring. Kombinasjonen skal være første gang for en GT bil som dette.

Under panseret finner vi en V12-motorsom yter massive 690 hestekrefter og har et dreiemoment på 697 newtonmeter ved 5750 omdreininger. 80 prosent av dreiemomentet er på plass fra 1750 omdreinnger, så her mangler du aldri krefter.

Det er 30 hestekrefter mer enn forgjengeren, og det bringer den fra stillstand til 100 km/t på 3,4 sekunder. Toppfarten er på 335 km/t.

 

Av tekniske høydepunkter kommer altså Ferraris patenterte firehjulsdriftsystem kombinert med bakhjulsstyring. Dermed er patentet 4RM-S i boks, noe som står for four-wheel drive and steering. I dette systemet kommer også en elektronisk differensial.

Systemet sørger for at bilen lett kan håndteres også på snødekte veier under vanskelige kjøreforhold.

Innvendig skal du ikke mangle noe på luksusen. Materialer av ypperste kvalitet er kombinert med en cockpit-følelse som skal være god for både fører og passasjer, som får sitt eget display med mange funksjoner.

Les DNs test av Ferrari FF: Forrykende firehjulstrekker

Her er bilens tekniske data: Ferrari GTC4Lusso

 

Se DNs tre videoer med Ferrari FF:

 

Ferrari FF: Design og ytelse
Dette er Ferraris første firehjulsdrevne bil - FF. Foto/redigering: Hege Hegle
01:49
Publisert:

Ferrari FF: Interiør
Familien får du også plass til i denne Ferrarien. Foto/redigering: Hege Hegle
01:11
Publisert:
 

Ferrari FF: Kjørefølelse
Ferrari FF har hele 660 hestekrefter og kan by på en helt vanvittig lydopplevelse. Foto/redigering: Hege Hegle
00:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.