Idex har i disse dager prøver ute hos mulige kunder for deres sensorer. Responsen har vært bra, og selskapet ser for seg «design wins» i løpet av andre halvår. De håper å være i en mobil til Mobile World-kongressen i februar i 2016.

Det sier finansdirektør Henrik Knudtzon i Idex til TDN Finans under DNB Nordic TMT-konferansen tirsdag.

-Responsen har vært bra. Vi tror vi skal få noen design wins i løpet av dette halvåret. Design win-fasen er mellom tre til fem måneder etter utsendelse, og nå er vi i det vinduet, sier han.

Før Mobile World Congress

Selskapet har videre mål om å være i en mobil innen Mobile World-kongressen i Barcelona som avholdes i februar neste år.

-Vi håper å være i en mobil til Mobile World-kongressen i første kvartal 2016, sier han.

Når det kommer til størrelsen på en eventuell kunde de ser for seg å bli inkludert i mobilen til, viser Knudtzon til selskapets strategi om å inngå partnerskap med «blue-chip-selskaper».

-Våre ambisjoner reflekterer det, sier han.

Konkurransedyktige

Oslo, 13.08.14: Prototype av andre generasjons fingerskanner fra Idex. Bildet viser skanneflaten på sensoren, all elektronikk ligger inne i samme modul.
Oslo, 13.08.14: Prototype av andre generasjons fingerskanner fra Idex. Bildet viser skanneflaten på sensoren, all elektronikk ligger inne i samme modul. (Foto: Elin Høyland)
Knudtzon understreker videre at selskapet mener at de er konkurransedyktige mot Fingerprint Cards sine produkter, selv om disse har vært lengre i markedet.

-Det er ingen tvil om at de har et bra produkt og har vært lenge markedet, men på sensorer av en viss størrelse har vi en stor kostnadsfordel. Vi er trygge på at vi kan ta en stor del av markedet, men det vil alltid være rom for flere aktører i et så stort marked, sier han.

Les også:
Ville det blitt opprør hvis Russland invaderte oss? 
18. juli 2011 var SAS’ «Kodak-moment»
Ber Thailand-turister være årvåkne  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.