Det medisinske tidsskriftet The Lancet HIV har akseptert resultatene fra Bionor Pharmas REDUC Part B-studie for publisering. Aksjen er opp rundt 35 prosent torsdag ettermiddag. Aksjen var på det meste opp mer enn 90 prosent etter meldingen. 

Resultatene i studien ble opprinnelig annonsert 15. desember 2015, skriver selskapet i en melding torsdag.

Bionor Pharma er et norsk farmasiselskap som forsker på en vaksine mot HIV. Selskapet har forsøkt å kombinere sitt eget legemiddel Vacc-4x med andre medisiner for å forsøke å skape en fungerende kur mot HIV.

I REDUC B-studien ble Vacc-4x kombinert med rhuGM-CSF.

The Lancet HIV er et såkalt fagfellevurdert tidsskrift, som betyr at det har et system for vurdering av vitenskapelige artikler før publisering.

Resultatene viser at kombinasjonen av de to medisinene gjør immunsystemet i stand til å kontrollere HIV-viruset i blodet etter at viruset er blitt «sjokket» ut av en sovende tilstand. Målet er å utvikle en kur for HIV ved først å «sjokke» viruset og deretter drepe det. Selskapet omtaler dette som en «Shock & Kill»-strategi.

- Å få fagfellenes støtte om at forskningsresultatene er svært oppmuntrende - og gir det første beviset for at konseptet med «Shock & Kill» kanskje vil fungere - er betryggende i vår fortsatte innsats for å sikre fremtidig finansiering for selskapet og gjør vår terapeutiske vaksine Vacc-4x til et sentralt komponent i HIV-immunterapi, sier fungerende administrerende direktør Unni Hjelmaas i Bionor Pharma i meldingen fra selskapet.

Les også:

- Er blitt dyrere for nordmenn å reise

Skyhøy Brexit-frykt i valutamarkedet: Kan ende med lettelsesrally eller finansuro

Her er alt du trenger å vite om britenes historiske valg (DN+)

Derfor bør du selge i dag  

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Dette lager stjernekokkene når de er lei av å lage mat
Pasta Carbonara er Michelin-kokk Sven Erik Renaas nødløsning når han er lei av å lage mat. Hemmeligheten for å forvandle de enkle ingrediensene til en perfekt pastarett ligger i teknikken, ikke arbeidsinnsatsen.
00:53
Publisert:
 

Siste episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.