Farmasiselskapet Bionor Pharma har hentet inn 52,5 millioner kroner i en rettet emisjon på 525 millioner aksjer med tegningskurs 0,10 kroner. Videre har styret besluttet å gjennomføre en tegningsrettsemisjon på ytterligere 52,5 millioner kroner. Tegningsrettsemisjonen er fullt garantert av investorene i den rettede emisjonen. Selskapet har i en årrekke forsøkt å utvikle en hiv-vaksine. Selskapet har også hatt svingdør når det gjelder konsernsjefer, og så sent som i april gikk daværende toppsjef og tre styremedlemmer av.

Nye storeiere

Investorene som deltar i den rettede emisjonen er Ferncliff Listed DAI, Datum, Cipriano og Middelborg. De fire investorene er ikke på listen over selskapets 20 største investorer som sist ble oppdatert 15. august.

Ferncliff-selskapet er eiet av Øystein Stray Spetalen, mens Jan Haudemann-Andersen er eieren av Datum og Einar Greve eier Cipriano.

Avtalen er betinget av godkjenning av ekstraordinær generalforsamling. Forslaget er støttet av selskapets største aksjonær.

I meldingen opplyses det at det vil velges et nytt styre på den ekstraordinære generalforsmalingen, som blant annet vil inkludere Per S. Thoresen.

Les også:

Marine Harvest leverer rekordhøyt resultat

- I dag har vi nådd en balanse. Det er en milepæl

Tidal-topp vil bli P3-redaktør (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.