Bionor Pharma-aksjonær Lars H. Høie ledet nylig an i et opprør mot styret i selskapet han grunnla, og fikk blant annet inn sin kandidat Steen Krøyer som nytt styremedlem.

Tirsdag kveld kom meldingen om at Bionor-styret kaster sjefen i selskapet David Horn Solomon.

"David Horn Solomon og Bionor-styret er enige om at Solomon forlater sin stilling som konsernsjef i Bionor Pharma som følge av en aksjonærledet endring i selskapsstrategi", heter det i en melding til Oslo Børs onsdag morgen.

Følg dagens resultatrush på DN Investor!

Styret skriver at det umiddelbart vil starte letingen etter en ny konsernsjef. I mellomtiden vil Unni Hjelmaas fungere som konsernsjef.

Stemte ned styret

Det var på generalforsamlingen fredag at Lars H. Høie ledet an en aksjonærgruppe som stemte ned en rekke av styrets forslag til generalforsamlingen. Med nesten 80 prosent av stemmene på generalforsamlingen – og av kapitalen, stemte gruppen blant annet mot forslaget om å gi styret en generell emisjonsfullmakt, samt et forslag om at styret skal få del-honorar i form av aksjer.

Gruppen fremmet også benkeforslag om å velge Steen Krøyer inn i styret fremfor den foreslåtte Thomas Hoefstaetter. Benkeforslaget ble vedtatt. Gruppen fikk også inn Trond Syversen i valgkomiteen.

Det var også flertall for å ikke godkjenne styrets formelle lønnserklæring, og Høie og gruppen foreslo i stedet at styret skal gå gjennom ansattes opsjonsplan på nytt.

Bionor Pharma ble grunnlagt som Nutri Pharma, som blant annet stod bak produktet Nutrilett. Bionor Pharma driver nå utvikling av en hiv-vaksine.

Les også:

 

– Hvis familien flytter hjem, må jeg selge dnPlus

Subsidier til skatteflyktning dnPlus

Se havørnen ruge i HD
01:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.