Legemiddelselskapet Bionor Pharma stiger kraftig på Oslo Børs etter lovende testresultater.

Les også: Lovende testresultater for Bionor

Resultatet knytter seg til del B-testingen av HIV-vaksinen «Vacc 4x».

Aksjen stiger 10,73 prosent til 3,2 kroner.

Oslo Børs var på forhånd ventet å stige fra åpningen, etter at oljeprisen ligger høyere enn ved stengetid op Oslo Børs torsdag.

- Det ser ut som vi skal litt opp i dag. Alt har løftet seg fra nivåene da vi avsluttet her torsdag. Oljeprisen, både WTI og Brent, er opp 30-40 cent og oljeserviceindeksen er opp 2,5 prosent fra nivåene på torsdag. Det brede markedet i USA steg også, sier en megler til TDN Finans.

Han påpeker samtidig at det ikke er noen spesifikke selskapstall som kan drive børsen i en spesiell retning, slik de gjorde torsdag i forrige uke, da blant annet Statoil og DNB la frem kvartalstall.

- Det er heller ikke noe store makrotall som kommer. Det er mest fokus på rentemøtet til Norges Bank senere denne uke, sier megleren.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 1,11 prosent til 646,46 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.