Bioteknologiselskapet Nattopharma vil gjøre emisjoner i både Norge og Sverige, opplyser selskapet i en medling torsdag ettermiddag.

Selskapet, som er notert på Oslo Axess, har søkt om sekundærnotering på Nasdaq First North-børsen i Stockholm. Styret i selskapet har besluttet å øke aksjekapitalen med 10,7 millioner kroner gjennom utstedelse av inntil 3,57 millioner nye aksjer i selskapet.

Økningen av aksjekapitalen skjer gjennom de to emisjonene.

Spredningsemisjonen i Sverige blir på mellom ti til 25 millioner kroner, mens den norske fortrinnsrettsemisjonen til eksisterende aksjonærer blir på mellom 20 og 25 millioner kroner, opplyser selskapet.

Selskapets ledelse og styre har garantert for tegning av minimum 20 millioner kroner.

Bakgrunnen for emisjonen er å skaffe kapital til lanseringen av kosttilskuddet Mena Q7 Pure og for å innlede en preklinisk studie på legemiddelet Mena Q7.

Tilretteleggere for de to emisjonene er Avanza i Sverige og Norne Securities i Norge.

Les også:

- Et super-scenario for SAS

Tidenes korteste oljeboom

Ser Schibsted over 800 kroner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.