Veronika Blom løp de 21 kilometerne på 1:28:28, tre sekunder saktere enn sin egen vinnertid fra i fjor. Det er hun godt fornøyd med.

- Jeg følte meg tyngre i år enn i fjor, så at jeg bare er tre sekunder bak den tida, er et godt tegn, sier Blom.

Hun løp alene hele veien, og slo toer Marthe Katrine Myhre med to minutter. Monika Kørra ble nummer tre i damer elite.

Herrenes eliteklasse startet fem minutter før damene.

- Etter hvert begynte jeg å ta igjen menn, og da latet jeg som at vi var konkurrenter. Det hjalp på motivasjonen, og jeg klarte å være skjerpet hele veien. Nå skal jeg ha meg en is, sier Blom.

Med tjue grader og strålende sol, var det mange løpere som fikk det varmt i lia overfor Lillehammer.

Løp sammen

Weldu Negash Gebretsadik var et halvt minutt bak tiden sin fra i fjor, men også han syntes det var et godt gjennomført løp.

SEKUNDDUELL. Weldu Negash Gebretsadik (til høyre) slo Thomas Bereket med ett sekund i årets Birkebeinerløpet. Han gikk dermed av med seieren for tredje år på rad i eliteklassen for herrrer.
SEKUNDDUELL. Weldu Negash Gebretsadik (til høyre) slo Thomas Bereket med ett sekund i årets Birkebeinerløpet. Han gikk dermed av med seieren for tredje år på rad i eliteklassen for herrrer. (Foto: Javad Parsa)
- 1.06 er en god tid i denne løypa, sier han.

Gebretsadik var bare ett sekund foran Tomas Bereket i mål. Etter målgang måtte de tåle spørsmål om det var avtalt spill at Gebretsadik skulle vinne. Premien for førsteplass i Birkebeinerløpet er 15 000 kroner.

- Vi har løpt sammen hele veien, bortsett fra helt på slutten, da jeg spurtet fra ham. Det var ikke avtalt hvem som skulle vinne, jeg vet ikke hvor mye man vinner engang, sier Gebretsadik.

Orienteringsløperen Emil Wingstedt fra Halden Skiklubb ble nummer tre i herrenes eliteklasse.

Skiløpere med joggesko

Olympisk mester fra Sotsji, Maiken Caspersen Falla, var en av skiløperne som sto på startstreken. Hun ble nummer fire, seks minutter bak Veronika Blom.

UTEN SKI PÅ BENA. Den regjerende olympiske mesteren Maiken Casperesen Falla deltok i dagens Birkebeinerløp.
UTEN SKI PÅ BENA. Den regjerende olympiske mesteren Maiken Casperesen Falla deltok i dagens Birkebeinerløp. (Foto: Javad Parsa)
- Jeg har bodd her på Lillehammer i fem år, så det var på tide jeg fikk vært med på et av birkenarrangementene. Det var en tung opplevelse, men jeg er fornøyd med gjennomføringen, sier Falla.

Ola Vigen Hattestad, også olympisk mester fra i vinter, prøvde seg også mot spesialløperne.

- Det er tungt i oppoverbakkene i starten av løypa, men der holder jeg egentlig godt følge. Det er når det blir flatt spesialløperne er for gode for meg. I nedoverbakkene på slutten fikk jeg innmari hold, men alt i alt var det en god gjennomkjøring, sier Hattestad.

Han ble nummer 12, ni minutter bak Weldu Negash Gebretsadik.

- Det var her på Lillehammer jeg fant formen i vinter, så det er hyggelig å være tilbake, sier han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.