-Jeg kom inn ett minutt bak Johaug Under historisk gode Birken-forhold ble det satt ny rekord i både dame- og herreklassen. Blå swix-føre og strålende sol ga løperne en rennopplevelse de sent vil glemme.

- Jeg kom inn ett minutt etter Johaug, fastslår en preget, men lykkelig Aker-direktør etter målgang. Vi tror ham ikke før vi har sjekket resultatlistene, men jo, det stemmer. Knut Beck Engebretsen (54) gikk inn på tiden 2.42.49. Gullvinneren fra Falun-VM, Therese Johaug, gikk på

Therese Johaug vinner dameklassen i Birken 2015. Foto:Hampus Lundgren
Therese Johaug vinner dameklassen i Birken 2015. Foto:Hampus Lundgren (Foto: Dagens Næringsliv)
2.41.46, som forøvrig er ny rekord i dameklassen. Oppskriften på prestasjonen hans er enkel.

- Jeg har trent en tredjedel av det Johaug har trent.

Slu taktikk

Men det var ikke den 27 år yngre utøveren fra Dalsbygda Engebretsen hadde som mål å slå i dag, men Trond Olav Berg fra Rustad IL.

- Jeg skulle slå min argeste konkurrent, Trond Olav Berg. Han hadde 20 sekunders ledelse på meg på Dølfjellet, forteller Engebretsen, og utbroderer om sin slu taktikk.

 - Jeg så han da, men jeg lot han gå for jeg syntes han var litt vel ivrig. Så malte jeg meg innpå ham til Kvarstaddammen, så gikk vi sammen til Sjusjøen, og jeg vet at han kjører ganske forsiktig i utfor.

Ja?

- Da tenkte jeg, nå rykker jeg på over Sjusjøen, så blir han småstiv, og da kjører han enda dårligere utfor. Da fikk jeg faktisk luke nedover.

Sleipt!

- Det er litt av taktikken, også hadde jeg bra heng med disse unge gutta, så jeg kunne jobbe på.

- Hvordan gikk det med ham til slutt?

- Jeg tror jeg fikk ett minutt på ham, men jeg vet jo ikke hvordan det har gått med de andre gutta i klassen, for de starter i andre puljer, men jeg slo han jeg trengte å slå, konstanterer Engebretsen fornøyd.

Trebarnsmor perset

En annen som kan være fornøyd med egen innsats i dag er eiendomssjef i Entra, Ragnhild Amlie (43), som gikk inn på tiden 3.10.22. Dette var hennes 19. Birken, og hun rangerer dagens renn høyt.

PERSET: Eiendomssjef i Entra Ragnhild Amlie perset under det hun beskriver som flotte forhold i Birken. Foto:Hampus Lundgren
PERSET: Eiendomssjef i Entra Ragnhild Amlie perset under det hun beskriver som flotte forhold i Birken. Foto:Hampus Lundgren (Foto: Dagens Næringsliv)
- Jeg synes det gikk bra, det var veldig flotte forhold. Dette er en av de aller beste årene jeg har gått. Det var bra feste, nydelig vær, og ikke noe vind å snakke om, bare sol og masse folk som heiet, forteller Amlie, som ikke har trent veldig systematisk.

- Jeg er småbarnsmor til tre, og prøver å gå to-tre skiturer i uken, i tillegg til en kortøkt på Sats.

Hva gjør du på Sats da?

- Der trener jeg i 40 minutter. 20 minutter løping og 20 minutter styrke, forteller Amlie som gjør det beste ut av sine tilmålte timer på ski.

- Jeg går totimersturer. Da går jeg jevnt fort. Jeg er ikke noe flink med langkjøring og intervall, forteller Amlie, som tror hun perset i år.

- Jeg tror jeg perset, men det har nok noe med forholdene å gjøre, sier hun, og viser frem sålene under skiene. Det tynne laget festesmøring bærer knapt preg av de 54 kilometrene det tross alt har holdt.

Gikk altfor sakte

Fast-gründer John Markus Lervik (46) var ikke like fornøyd med egen innsats i dag.

- Det var utrolig fint å gå, med fine forhold hele veien, men det gikk altfor sakte.

FOR MYE REISING: Fast-gründer John Markus Lervik konkluderer med at det har blitt for mye jobb og reising til fordel for trening i år. Foto:Hampus Lundgren
FOR MYE REISING: Fast-gründer John Markus Lervik konkluderer med at det har blitt for mye jobb og reising til fordel for trening i år. Foto:Hampus Lundgren (Foto: Dagens Næringsliv)
Var det skiene eller deg selv?

- Meg selv, ellers var hele turen fantastisk.

Er det noen justeringer som må gjøre med treningsopplegget?

- Det er litt for mye jobbing og reising, så det er ikke så bra i kombinasjon med trening, forteller Lervik, som gikk inn til en respektabel tid på 2.48.45.

 

Resultater:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.