-Det er et tøft renn, men det visste jeg, sier Arbeiderpartilederen etter målgang med tiden 3.48.57.

Tøffere enn du var forberedt på?

-Nei, jeg var godt mentalt forberedt, men jeg fikk kjenne på noen kramper underveis, også brakk jeg staven, men nå er jeg i mål hel og fin oppsummerer Støre, som var godt fornøyd med å komme inn på under fire timer.

-Jeg har ikke fått trent på noe lengre enn tre mils turer, og jeg merker at det mangler litt der, forteller Støre som tidligere i år gikk Thorleif Haugs minneløp (45 km) på 2.33.47 og Holmenkollmarsjen (25 km) på 1.43.46.

Slått av Kronprinsen

En som gikk enda raskere enn Støre var Kronprins Haakon Magnus som gikk inn på tiden 3.36.12. På forhånd sa han til nrk at han håpet å gå på under 4,5 timer.

Kronprins Haakon Magnus gå i mål i Birken 2015.
Kronprins Haakon Magnus gå i mål i Birken 2015. (Foto: Dagens Næringsliv)
 

 

-Jeg har bare gått litt på ski. Det er litt prestisje i dette når en først er her sa kronprinsen til NRK før rennet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.