Uten de store ambisjonene gjorde Simen Agdestein (46) en sterk Birken-debut med tiden 3.40.47. Den tidligere sjakk- og fotballspilleren hadde en klar taktikk.

-Jeg skal ikke åpne hardt og så øke, men jeg skal åpne rolig - og så øke, sa Agdestein før start.

Skal komme i mål frisk og rask

-Jeg har hørt det går fort nedover mot Sjusjøen, så da skal jeg suse inn mot mål frisk og rask, og se rimelig opplagt ut, sa Agdestein, som ikke trodde han ville ha noen fordel av fotballkarrieren.

- Det er lenge siden. Jeg er ikke i så god form som jeg burde være, hevdet Agdestein, som trodde det var litt å hente på det mentale.

-Jeg tror jeg kan ha noe å hente der, men det er mer hva jeg tenker etterpå, at neste år skal jeg trene mer, så jeg kommer i bedre form, sa han før start.

Hadde tenkt å ha med termos

-Se etter en kar i gulgrønn anorakk sånn i 12-tiden, sa Agdestein før han modererte det til nærmere 13.00. Litt etter 12.30 var det en fornøyd Birken-debutant som passerte målstreken med stor sekk og anorakklommene full av nødproviant i form av Kvikklunsj, festevoks og kork.

 

HVA HAR DU I SEKKEN?: Sekken til Simen Agdestein oppfylte minimumsvekten på 3,5 kilo og vel så det. FOTO: Hampus Lundgren
HVA HAR DU I SEKKEN?: Sekken til Simen Agdestein oppfylte minimumsvekten på 3,5 kilo og vel så det. FOTO: Hampus Lundgren (Foto: Dagens Næringsliv)
 

 

 

Har du veid sekken din? Denne veier mye mer enn 3,5 kilo?

-Gjør den det? Ja, remmen løsnet etter fem kilometer på vei opp mot Skramstadsætra. Så jeg måtte stoppe og sette den på, det tok meg litt tid.

Hvor mye veide den?

- Funksjonæren bare kjente på den og sa det var greit, så jeg vet ikke.

Hva hadde du i den?

-En genser og litt forskjellig, men jeg fikk ikke bruk for noe som helst sier han mens han og holder fram den sprengfulle sekken og åpner anorakklommen hvor det ryr ut kvikklunsj.

-Jeg hadde tenkt å ha med meg termos, jeg skulle jo bare rusle en tur over fjellet.

Sluttitd på 3.41 er ikke akkurat ruslefart?

-Nei, det gikk altfor treigt på starten, merket var visst 3.38. Nå har jeg fått blod på tann og skal begynne å trene litt mer, sier Agdestein som nå vurderer å kjøpe seg rulleski.

-Man vet aldri hva jeg gidder, for jeg er litt lat, men etter en konkurranse er man alltid motivert, så nå tenker jeg at jeg skal kjøpe meg rulleski og gå litt mer på ski.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.