Komiker Nils Ingar Aadne (34) har trent og konkurrert med et profesjonelt langløpslag denne langrennssesongen. I år var det første gang han gikk Birken som toppidrettsutøver som en del av Team BN Bank. 

Gleder seg med Østensen

Team BNBank ble presentert på Beitostølen. Laget består av Morten Eide Pedersen t.v, Øystein Pølsa Pettersen, Símen Østensen og Nils-Ingar Aadne. 
Team BNBank ble presentert på Beitostølen. Laget består av Morten Eide Pedersen t.v, Øystein Pølsa Pettersen, Símen Østensen og Nils-Ingar Aadne.  (Foto: Pedersen, Terje)

Målet var å komme under tiden 2.50 timer. Han lykkes ikke helt, men er likevel svært fornøyd med sluttiden på 2.54 timer på det 54 kilometer lange løpet fra Rena til Lillehammer.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg gikk et bra skirenn, og holdt hele veien. I tillegg var det drømmeforhold i fantastisk vær, sier Aadne. Han ble nummer 20 i sin klasse Menn 35-39 år. 

Aadne gikk 22 minutter raskere enn i fjor.

– Så det hjelper å trene med de beste, sier en svært fornøyd Aadne etter løpet.

Lagkamerat Simen Østensen kom på tredjeplass i år. Aadne gleder seg stort på hans vegne. 

– Det er hans første pallplass for sesongen. Han har jobbet knallhardt og er en veldig skiløper så det er skikkelig gøy, sier Aadne.  Øystein Pettersen, som også går for Team BN Bank, gikk inn til en 10.plass i eliteklassen med tiden 2.25.51.

Aadne har ingen planer om å feire dagens løp. Enda står det igjen tre renn av Ski Classic-sesongen. 

– Jeg skal hjem og legge meg på sofaen. Neste helg er det Årefjellsrennet, sier han. 

Fra 139 til 67.plass

DN skrev tidligere denne uken om Magnus Vesterheim (22) som hadde knapt konkurrert da han for under to år siden begynte seriøs satsing mot langløp på ski. Lørdag gikk han inn til en 67.plass i Birken med tiden 2.37.10. Nå er målet å vinne Vasaloppet eller Birken- i fremtiden. Det er et kraftig hopp opp over resultatlistene fra fjorårets renn hvor han endte på plass 139.

Magnus Vesterheim startet sin skikarriere for to år siden, nå er han blant norges beste stakere og gikk Vasaloppet på 4.12.
Magnus Vesterheim startet sin skikarriere for to år siden, nå er han blant norges beste stakere og gikk Vasaloppet på 4.12. (Foto: Gunnar Lier)

– I fjor trente jeg 1090 timer og den første offisielle måneden, da jeg begynte å satse, trente jeg 90 timer. Så det var rett på, sier Vesterheim.

Målet er at han skal legge ned 10.000 timer trening i løpet av en tiårsperiode. Det er det timeantallet det ofte pekes på som nødvendig for å komme opp i verdenseliten i en idrett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette trikset gjør deg bedre til å stake Birken
Magnus Vesterheim har aldri hatt festesmurning på skiene. Denne øvelsen gjør han når han skal skjerpe staketeknikken.
01:07
Publisert: