Dropp Tusenfryd. Er du interessert i karuseller kan du bare følge bitcoinkursen.

Prisen på bitcoin hadde frem til fredag natt hatt en helt vanvittig oppgang. I løpet av 48 timer steg prisen fra 12.700 dollar til 18.350 dollar. Målt i norske kroner er det en prisforskjell på 47.000 kroner på under to døgn.

Rundt klokken 01:00 fredag kom det plutselig en kraftig korreksjon der prisen i løpet av få timer falt til 15.400 dollar – et fall på 3000 dollar.

Det ble mildt sagt en kortvarig korreksjon for den digitale valutaen som fredag formiddag igjen er oppe i 16.800 dollar – tilsvarende 140.000 kroner, ifølge coinmarketcap.com.

DNs egen investortjeneste for bitcoinkursen er for øyeblikket nede.

– Forbløffende hvor tullete folk er

Handelsvolumene var torsdag så store at verdens største handelsplass for kryptovalutaer, amerikanske Coinbase, var nede.

Grunnleggeren av Interactive Brokers, Tom Peterffy, sa torsdag til CNBC at hans bekymring er at bitcoin kan komme til å stige til 100.000 dollar før det krasjer til null, og river med seg flere små meglerhus.

–Jeg er veldig spent. Dette er en utrolig ting. Det er forbløffende hvor tullete folk er, sier Peterffy.

Alle digitale valutaer i omløp er nå verd 433 milliarder dollar, og har passert markedsverdien på USAs største bank, JPMorgan Chase. (Vilkår)

Terje Erikstad om bitcoin: – Finansiell galskap
DNs Terje Erikstad forklarer hvorfor verdistigningen for bitcoin er en boble.
00:50
Publisert: