En anonym kjøper punget ut over 800 bitcoins for en luksusvilla på øya Bali i Indonesia i februar, skiver Wall Street Journal.

Salget ble gjennomført via Bitpremier, en markedsplass for kjøp av luksusvarer med bitcoins, iføge nettsidene. Hverken toppsjef i selskapet Alan Silbert eller megler Ronny Tome som solgte villaen, vil oppgi nøyaktig hvor mye herligheten kostet, men sier det er tilsvarende mer enn 500.000 dollar, ifølge avisen.

Entusiast

Kjøperen av Bali-luksusen skal være en ekte entusiast, som var tidlig ute med å ta i bruk bitcoins.

Den digitale valutaen ble lansert i 2009. I 2012 var én bitcoin verdt tre dollar. Så begynte den å stige, og i januar i år var én bitcoin verdt over 1200 dollar. Siden da har valuttaen falt i verdi, men en bitcoin er fremdeles verdt mer enn 600 dollar.

Første boligsalg

Villaen på Bali har to soverom, og er fremdeles under oppføring. Salget var Bitpremiers første bolighandel, og deres største enkelttransaksjon så langt.

Det er imidlertid ikke uvanlig at den digitale valutaen blir brukt til å betale for varer og tjeneser utenfor den virituelle verden. For eksempel kan man kjøpe mat hos Subways avdeling i Allentown eller betale tannlegeregningen sin i Los Angeles med bitcoins, ifølge Wall Street Journal.

Les også:

16.000 Bitcoins for herskapsvilla

Kollaps for Bitcoin-børs(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.