Bitcoin har nå nådd et stadium der det ikke lenger er lønnssomt å produsere, ifølge Fundstrats direktør og sjefanalytiker Thomas Lee.

Verdien på én bitcoin har ligget på rundt 8.000 dollar, i overkant av 60.000 kroner. Det er hva Lee kaller et punkt der inntektene ikke lenger overstiger kostnadene, ifølge CNBC.

Markedsbyrået legger kostnader til utstyr, elektrisitet og kjøling til grunn for sine analyser.

Halvert siden desember

Grunnet stor interesse for bitcoin-produksjon, har produsentenes inntekter halvert seg siden desember, ifølge Charlie Hayter, lederen for datasiden CryptoCompare.

Bitcoin-produsentene bruker svært kostbar maskinvare i sitt arbeid med kryptovalutaen, en teknologi som stadig er i endring og som byttes ut.

–I noen tilfeller velger produsentene å skru av maskinene til prisene stabiliserer seg. Det nærmer seg et punkt der mange taper penger, sier Shone Anstey, direktør for Blockchain Intelligence Group.

«Tiden største tyveri»

Selv om fortjenesten har stupt, finnes det fortsatt eksempler på dem som tar drastiske skritt for å ta del i industrien. I begynnelsen av måneden ble rundt 600 datamaskiner som ble brukt til å utvinne bitcoin og andre kryptovalutaer stjålet i det politiet omtaler som tidenes største tyveri på Island.

Avisene kaller hendelsen «Det store bitcoin-kuppet», mens politiet sier det er snakk om det største tyveriraidet i landets historie, skriver NTB.

På grunn av det høye strømforbruket produksjonene medfører, håper politiet at forbruket kan avsløre hvor datamaskinene befinner seg.(Vilkår)

Folk i oljebransjen om Statoils navneendring
– Hesten kan hete hva den vil bare den drar.
01:32
Publisert: