Tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen (53) begynte i pr-selskapet i 2010, etter å ha gått av som helseminister for å starte i kommunikasjonsbransjen året før.

Siden har han vært en av byråets mest sentrale partnere, men nå melder han overgang til Kruse Larsen – kommunikasjonsbyrået til tidligere First House-partner og medgründer Jan-Erik Larsen.

Det bekrefter Hanssen selv til DN.

– Ulempen med dette er at jeg har blitt veldig glad i de mange dyktige folkene i First House. Når det er sagt er jeg en type som er flink til å se fremover, og ikke bakover. Jeg vil minnes First House, men nå er det Kruse Larsen som gjelder, sier Hanssen som blir styreleder og får 50 prosent eierandel i Kruse Larsen.

53-åringen tar også med seg seniorrådgiver Marius Parmann i First House.

Kruse Larsen opererer i motsetning til First House med åpne kundelister, og har jobbet med Statoil, Norgesgruppen, Notar, Hurtigruten, Ekornes, Shell i Norge og TV 2.

LES OGSÅ: Hun slutter i pappas pr-byrå for å gi TV 2-sjefen råd

Jan-Erik Larsen sluttet i First House i januar 2015, og har siden bygget opp selskapet Kruse Larsen, som holder til både i Larsens hjemby Kristiansund og i First House’ tidligere lokaler i Inkognitogata 1 i Oslo.

I Kruse Larsens første driftsår hadde selskapet en byråinntekt på 4,9 millioner kroner, og satt igjen med et resultat før skatt på rundt én million kroner.

Selskapet har både ansatt og mistet folk den siste tiden. Sissel Kruse Larsen gikk i vår tilbake til TV 2, som rådgiver for TV 2-sjef Olav T. Sandnes, en jobb hun nå snart starter i.

LES OGSÅ: TV 2 får strategihjelp fra pr-topp dnPlus (DN+)

Inn har Høyre-rådgiver Torbjørn Sølsnes  og Marthe Murberg kommet.

Hanssen og Larsen driver fra før av Villsaubutikken sammen.

Der selger de to spekemat av villsau.

– Vi driver egen gårdsvirksomhet med eget sauehold, og det er veldig annerledes enn pr-bransjen, sa Larsen til DN tidligere i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.