Etter noen uker i tenkeboksen har den tidligere toppsjefen for National Oilwell Varco (NOV), Tor Henning Ramfjord (51), takket ja til ny direktørjobb i børsnoterte TTS Group.

Ramfjord blir daglig leder for TTS Marine AB i Göteborg, tidligere Kværner Ships Equipement.

Følg utviklingen på Oslo Børs på DN Investor.

Koblet helt ut

Ramfjord sa opp toppjobben i NOV i slutten av august. Da hadde han på halvannet år gjennomført tre omfattende nedbemanningsrunder i selskapet og redusert antall ansatte med over 3000. – De første fire ukene slappet jeg av og tok det med knusende ro, sier Ramfjord.

– Det kom noen henvendelser fra andre aktører i bransjen, men jeg har en konkurranseklausul i seks måneder som innebærer at jeg ikke kan gå inn i konkurrerende virksomhet. Den forholder jeg meg selvfølgelig til, sier han.

– Men så kom det altså en henvendelse fra TTS om jeg kunne ta på meg et oppdrag i Göteborg. TTS har et datterselskap der som leverer utstyr til ro-ro-skip, ferger, cruiseskip og til marinen. Slike ting som løfteramper, baugporter, luker og daviter; altså ikke noe som konkurrerer med det NOV holder på med. Jeg skal være daglig leder for selskapet inntil videre og bruke min erfaring og kompetanse til å lage en gjennomføringsmodell som er effektiv, noe som er særlig viktig i disse tider med beinhard konkurranse og et kostnadsnivå som må ned. Og det er dette jeg synes er gøy å jobbe med; skape en kultur og en modell som gjør produksjonen så sømløs og effektiv som mulig, sier Ramfjord.

–Dessuten er TTS et utrolig interessant selskap å jobbe for. Og samarbeidet med toppsjef Toril Eidesvik fungerer utmerket. Hun har stor gjennomslagskraft, legger han til.

TTS-selskapet i Göteborg har omtrent 130 ansatte.

Tilbake hos Skeie

Gründeren Bjarne Skeie og hans familie eier vel 30 prosent av aksjene i det børsnoterte selskapet. Ramfjord jobbet i en årrekke for Skeie i Hydralift før selskapet ble kjøpt opp av amerikanske NOV.

–Det er veldig hyggelig å bli spurt av Skeie igjen, sier han.

–Var det Bjarne Skeie som spurte deg?

–Nei, det var hans sønn og styreleder Trym. Jeg har takket ja til en seks måneders kontrakt i første omgang, så får vi se, sier Ramfjord.

Trym Skeie er godt fornøyd med å få Ramfjord med på laget.

– Han er jo norgesmester i prosjektgjennomføring. Dette blir kjempebra, sier Skeie.

Tøff prosess

Tor Henning Ramfjord legger ikke skjul på at nedbemanningsprosessen i NOV ble tung.

–Jeg har vel bevist at jeg ikke har noen problemer med å stå i en tøff prosess. Men på et tidspunkt må du velge hva du skal drive på med. Det ble et veivalg. Jeg vil mer fri og drive med det jeg hadde lyst til å drive med, sier han.

– Og ja, det ble tøft å stå i en lederstilling i et marked der det ikke er annet lys i tunnelen enn toget som kommer mot deg. Det setter preg på deg som person å se alle disse menneskene du har sagt opp inn i øynene, omgås dem i boligfeltet og på butikken. Det gjør noe med deg som menneske å drive med nedbemanning i halvannet år. Jeg hadde behov for å drive med noe som er mer lystbetont. Og jeg merket ikke hvor tung den ryggsekken var før jeg tok den av, sier han.

Les også:

National Oilwell ikke ferdig med kuttene dnPlus

En tredjedel får ikke lørdagsavis i postkassa

– Folk sier «pass på så du ikke ender i kassa på Kiwi.» Men det er jo 400 søkere på de jobbene dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.