Det er ikke lenge siden DnB Nor-sjef Rune Bjerke slet med frykt for giganttap på utlån, usikkerhet rundt kapitalsituasjonen og en belastende innsidesak.

Nå befinner DnB Nor-sjef Rune Bjerke seg nå i en helt annen situasjon. Likviditeten er solid, resultatene positive og i november skal 14 milliarder kroner i frisk egenkapital hentes inn.

Jekker opp
Det går ikke upåktet hen hos analytikerne.

Meglerhuset JP Morgan høyner nå kursmålet på DnB Nor-aksjen fra 71 til 80 kroner, og har banken som sitt foretrukne nordiske valg, ifølge en oppdatering fra meglerhuset fredag, melder TDN Finans.

Meglerhuset har tatt opp 2009-estimatene for banken, drevet av høyere netto renteinntekter, og lavere tap i Norge. Resultat per aksje er tatt opp 31 prosent, mens 2010 og 2011 er tatt opp 18 og 6 prosent.

Lavere tap
JP Morgan tror ikke at DnB Nors tap i år kommer til å ende opp i den lave enden av det selskapet har guidet på, nemlig et tap på 8-10 milliarder kroner. I 2010 tror JP Morgan at tapene vil stige til 9 milliarder i 2010 og falle igjen til 6,3 milliarder kroner i 2011.

- DnB Nor er vårt nordiske toppvalg på verdsetting (lavrisiko oppsidepotensial på 23 prosent) og mulighet for oppjustering av resultatene (stigende renter og lavere tap), skriver JP Morgan, som har en overvekt- anbefaling på DnB Nor.

I oppgraderingen skriver JP Morgan at de oppgraderer Swedbank til overweight fra nøytral, og mener den er billig mot NAV. Meglerhuset beholder underweight på Handelsbanken, Nordea. SEB ble oppgradert fra underweight til neutral.

DnB Nor-aksjen falt i dag 2,7 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.