Den olympiske ski-mesteren Bjørn Dæhlie hadde i 2013 et resultat på 6,5 millioner kroner i sitt investeringsselskap Sisa Invest. Selskapet investerer for det meste i eiendom.

Overskuddet for 2013 overføres til egenkapitalen, som nå er på 244 millioner kroner. Fordi Dæhlie eier så mye eiendom, er imidlertid de reelle verdiene langt høyere.

Morselskap

Sisa Invest hadde 1,9 millioner kroner i inntekt og et driftsresultat på 11.000 kroner. Med 9,7 millioner kroner i finansinntekter som stammer fra renteinntekter og verdiøkning av finansielle omløpsmidler, fikk Sisa Invest et resultat før skatt på 7,7 millioner kroner.

Selskapet driver med investerings- og konsulentvirksomhet både direkte og gjennom eierskap i andre selskaper. Sisa Invest er morselskap til Eidsvoll Jernbanehotell, Eidsvoll Stasjon, Dæhlie-hyttene og det svenske selskapet Dähliestugan.

50 mill. i banken

Investeringene i datterselskaper, tilknyttede selskaper og investering i aksjer og andeler er på  143 millioner kroner. Skikongen har også markedsbaserte aksjer og obligasjoner til en verdi av 36,6 millioner kroner. I tillegg har Dæhlie 50 millioner kroner i banken.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.