På en pressekonferanse i Stockholm tirsdag annonserte Norwegian-sjef Bjørn Kjos enda flere langdistanseruter fra flyselskapet.

- Publikum elsker å fly billig, og de elsker å fly langt, sier Kjos.

Norwegian starter nå opp direkteruter fra både Stockholm, København og Oslo til Los Angeles og Oakland/San Fransisco på Vestkysten, og Orlando på Østkysten. Fra før av tilbyr Norwegian ruter til Fort Lauderdale og New York.

- Vi kommer til å dekke hele Skandinavia mot hele USA, sier Kjos.

- USA er en lavthengende frukt. Vestkysten er ubetjent med direkteflighter fra Stocholm og Oslo. Det er et svært marked og vi skal fly folk billig, lover Kjos.

Hater å stå i kø
Kjos sier han har valgt Oakland flyplass for dem som skal til San Fransisco fordi det er så korte immigrasjonskøer der:

- Jeg hater immigrasjonskøer, og det er det ikke i Oakland. Jeg hater å stå to timer i kø for å komme inn i USA og her står man i en halvtime. Vi er en av de få som kommer til å fly dit internasjonalt.

Norwegian setter nå opp crewbaser både i New York og Florida, og vil i første omgang ansette 150 personer i New York. Crewbasene vil være operative fra 2014.

- I fremtiden kommer det til å bli veldig billig å fly langdistanse. Det er bare å glede seg. Vi starter i USA. Vi gjør litt opprør der. Jeg skjemmes over hva det koster å fly til New York. Det er fy og det skal ikke koste så mye.

Les også: Norwegian vil fly til LA

Dette er de nye rutene:

Oslo - Los Angeles: en ukentlig flyvning fra 1. juni 2014. Norwegian vil fly ukentlig hver søndag mellom Oslo (OSL) og Los Angeles (LAX).

Oslo - San Francisco: tre ukentlige flyvninger fra 28. mai 2014. Norwegian vil fly tre ganger i uken mellom Oslo (OSL) og San Francisco (OAK) på mandager, onsdager og fredager.

Oslo – Orlando: to ukentlige flyvninger fra 29. mai 2014. Norwegian vil fly to ganger i uken mellom Oslo (OSL) og Orlando (MCO) på torsdager og lørdager.

Stockholm - Los Angeles: to ukentlige flyvninger 2. mars 2014. Norwegian vil fly to ganger i uken mellom Stockholm (ARN) og Los Angeles (LAX) på onsdager og søndager. Den 30. april øker antall ukentlige avganger til tre med avganger på mandager, onsdager og fredager.

Stockholm - San Francisco: to ukentlige flyvninger fra 3. mai 2014. Norwegian vil fly to ganger i uken mellom Stockholm (ARN) og San Francisco (OAK) på tirsdager og lørdager.

København - Los Angeles: to ukentlige flyvninger fra 1. mars 2014. Norwegian vil fly to ganger i uken mellom København (CPH) og Los Angeles (LAX) på tirsdager og lørdager. Fra 1. mai øker antall ukentlige avganger til tre med avganger på tirsdager, onsdager og lørdager.

København - New York: to ukentlige avganger fra 28. februar 2014. Norwegian vil fly to ganger i uken mellom København (CPH) og New York (JFK) på mandager og fredager. Fra 30. april øker antall ukentlige avganger til fire – med avganger på mandager, onsdager, fredager og søndager.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.