I 1968 publiserte briten Richard Branson sitt første nummer av Student Magazine. Dette var hans aller første forretningsprosjekt, og siden er Branson blitt kjent for Virgin, et konsern som inneholder over 360 selskaper.

Branson opererer innenfor flere bransjer, og selskapene han er mest kjent for er Virgin Records, flyselskapet Virgin Atlantic Airways og reiseselskapet Virgin Holidays.

I tillegg har Branson vært nattklubbeier, deleier av British Satellite Broadcasting, han har lansert radiostasjonen Music Box, drevet hoteller, startet togselskap, en kosmetikk-kjede, startet bank og mobilselskap.

Etter at Norwegian lanserte mobilselskapet Call Norwegian tirsdag, er det fristende å trekke paralleller mellom Branson og Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

- Hehe. Jeg har mye sans for ham og har lest to bøker av ham, men filosofien bak satsingen er internettstyrken vår, sier Kjos til Dagensit.no når han konfronteres med likheten.

Les: Kjos' angrepsmaskin

Startet bank ifjor
Bjørn Kjos er fire år eldre enn Branson, født på Ringerike i Norge, er jurist, har vært flyver og var med på etablere flyselskapet Norwegian i 1993. Etter at han ble administrerende direktør for selskapet i 2002, har selskapet gått til værs og tredje kvartal i fjor omsatte de for 1324 millioner kroner. Da var det gått to år siden bunnlinjen i selskapet endelig var i pluss.

2007 var året da Bjørn Kjos lanserte tanken om å starte en bank i tillegg til flyselskapet. Da Bank Norwegian startet driften 19. november, var kundemassen allerede passert 30.000.

- Har mer i vente
Tirsdag klinket Kjos altså til igjen og lanserte mobiltelefoniselskapet Call Norwegian. Selv om hans britiske kollega fortsatt ligger noen hundre selskaper foran ham, gir neppe Norwegian-sjefen seg med dette.

Analytiker Hans Erik Jacobsen i First Securities sier til Dagensit.no at det er mer i vente.

- Vi tror Norwegian vil utvikle flere produkter, på et senere tidspunkt, sier han.

Les: Kan true norsk telebransje

Kilde: Wikipedia(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.