DNBs resultat etter skatt i fjerde kvartal 2012 var 3 810 millioner kroner, en reduksjon på 279 millioner eller 6,8 prosent fra fjerde kvartal 2011, skriver banken i sin rapport.

Banken forslår et utbytte på 2,10 kroner per aksje for 2012. Det er en liten oppgang fra de 2 kronene aksjoneren fikk på bakgrunn av resultatene for 2011. Analytikerne hadde i snitt ventet et utbytte på 1,87 kroner per aksje, ifølge estimater innhentet at SME Direkt for TDN Finans.

Tror på Norge
- Til tross for svakere vekst internasjonalt tror vi at den norske økonomien vil vise en fortsatt sterk utvikling. Vi tror det fortsatt vil være vekst i boliglån, men kommende endringer i kapitalkrav medfører en del usikkerhet. På bedriftssiden vil vi prioritere små og mellomstore bedrifter, og vi fortsetter satsingen vår på energi, offshore og telekom, sier konsernsjef Rune Bjerke.

company:DNB

Mister lånekunder
Banken økte sitt utlånsvolum med 3,4 prosent fra fjerde kvartal 2011, men veksten ble redusert de siste kvartalene, og utlånene gikk ned med 0,4 prosent fra tredje til fjerde kvartal 2012.

I tillgg til at det går tråere i utlånsmarkedet måtte banken ta økte nedskrivninger på utlån og garantier etter at de svekkede konjunkturene i shippiingbransjen skyller inn i DNBs regnskap. De økte til 1.190 millioner kroner, opp fra 926 millioner kroner i fjerde kvartal 2011.

... men tjener mer på dem
Til tross for at utlånene gikk ned, økte DNBs renteinntekter innenfor retailsegmentet, som består aav 2,1 millioner privatkunder og rundt 220.000 bedriftskunder. Netto renteinntekter landet på 4.378, opp fra 3.812 millioner kroner.

Får ned kostnadene
DNB skriver i kvartalsrapporten at samlede kostnader i selskapet sank med 1,5 prosent fra fjerde kvartal 2011. Korrigert for kostander til overtatte engasjementer utenfor kjernevirksomheten og engangseffekter var reduksjonen på 2,4 prosent, eller 123 millioner kroner. Samlet sett sank antall årsverk i konsernet med 329 personer gjennom 2012, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Markets glimrer
DNB Markets er fortsatt gullkalven i konsernet med et resultat på 1.045 millioner i siste kvartal, opp fra 1.009 millioner kroner i samme kvartal året før. Inntektene i DNBs meglerhus endte på 1.560 millioner kroner, opp fra 1.493 millioner kroner. Inntektene fra egenhandel steg til 741 millioner i kvartalet (738), mens de øvrige inntektene var fra kunder.

Tror på fremtiden
– Til tross for svakere vekst internasjonalt tror vi at den norske økonomien vil vise en fortsatt sterk utvikling. Vi tror det fortsatt vil være vekst i boliglån, men kommende endringer i kapitalkrav medfører en del usikkerhet. På bedriftssiden vil vi prioritere små og mellomstore bedrifter, og vi fortsetter satsingen vår på energi, offshore og telekom, sier konsernsjef Rune Bjerke i en pressemelding.

DNB skriver at finanskonsernet vil fortsette å bygge opp kapital slik at soliditeten vil styrkes ytterligere.

- Det ventes fortsatt god porteføljekvalitet, med nedskrivninger på utlån omtrent på nivå med 2012, skriver banken.

Kjernekapitaldekningen i bankkonsernet økte til 10,7 prosent, fra 9,4 prosent ved utgangen av 2011.