I et lengre intervju med den amerikanske fjernsynskanalen CNBC i dag, redegjorde den legendariske investoren Warren Buffett blant annet for sine tanker om fremtidige investeringer.

Buffett konkluderte med at sammen med aksjer, synes amerikanske eneboliger å være det mest attraktive investeringsobjektet akkurat nå.

Hadde det vært praktisk mulig, skulle 81-åringen ifølge cnbc.com som refererer fra intervjujet, "gjerne ha kjøpt millioner av boliger".

Ifølge Buffett vil boligkjøp til dagens lave priser være et meget godt, langsiktig investeringsobjekt - kanskje til og med bedre enn aksjer.

Mangemilliardæren - som i 2011 er rangert som verdens tredje rikeste av Forbes, gjentok i intervjuet flere påstander han har kommet med også tidligere.

Foruten å "friskmelde" boligsektoren i USA, la Buffett vekt på at USAs økonomi etter alt å dømme er sunn og på vei tilbake på lang sikt. Samtidig kan arbeidsledigheten ifølge investoren fort komme til å tippe over ni prosent igjen.

Vil betale mer i skatt
Et annet kjent mantra fra den aldrende superrikingen er argumentasjonen om at nettopp de superrike slipper alt for billig unna i USA.

Buffett mener det er en myte at amerikanske selskaper betaler så mye i skatt, og at skattetrykke slett ikke kveler konkurransekraften i landet. Buffett gjentok derfor oppfordringen til å skattlegge de rike enda mer.

- Det er en parodi at alle andre enn de rike blir bedt om å ofre noe for å løse USAs massive gjeldsproblem, sa Buffett i intervjuet.

Buffett benyttet også intervjuet til å lette litt på sløret i forhold til hvem som skal overta ledelsen av investeringsselskapet hans, Berkshire Hathaway.

Les saken: Buffett utpeker sin etterfølger

Les også: Spår USAs økonomiske undergang og Obama vil innføre Buffett-regelen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.