1. Du vil være "overalt".
Husk uttrykket "Mind your own business". Er du for nysgjerrig på jobb, liker du å blande deg inn i alle samtaler og må ha en mening om alt? Ikke bra. En ting som virkelig irriterer folk, er kolleger som må vite hver minste lille ting - uansett hva det dreier seg om. Har du ører som en antenne, bør du bestrebe deg på å holde munn innimellom.

Slik bryter du trenden: Hold korte informative møter for å få vite det mest nødvendige. Ellers bør du prøve å holde deg unna andre folks samtaler. Gjør det du skal gjøre og pass dine egne saker.

2. Du er uforberedt.
Det tar seg dårlig ut å møte uforberedt til møter og andre viktige samtaler. Da er det like greit å droppe møtet. Å avbryte diskusjoner med spørsmål som du allerede burde vite svaret på, irriterer og er lite produktivt.

Slik bryter du trenden: Venn deg til å bruke 15 minutter foran hvert møte på å forberede deg til det. Det er en god vane.

3. Du er for mye "ja"-menneske.
En person som alltid sier ja for å tilfredsstille sjefen mister lett andres respekt - også sjefens. Av og til tar sjefen selv feil, og det må han kunne konfronteres med.

Slik bryter du trenden: Bakk opp deg selv, teamet ditt og kollegene dine og stå for det du mener er riktig.

4. Du overeksponerer privatlivet ditt.
Alle på jobben er ikke like interessert i hva som skjer i livet ditt på det private plan. De fleste er imidlertid for høflige til å si det rett ut. Ved å være for privat, kan du bli sett på som uprofesjonell. Oppfør deg ikke som om alle er bestekompisen din på jobb og avslør for mye av det som skjer på hjemmebane.

Slik bryter du trenden: Er noen genuint interessert i deg og ditt, vil du få spørsmål. Vent på slike spørsmål før du sier noe selv. Ikke gi mer informasjon enn de ber om.

5. Du stjeler andres ting.
Ja! Folk irriterer seg over at du stikker av med deres penner, binderser, kalkulatorer og andre ting, hvis du ikke leverer det tilbake.

Slik bryter du trenden: Merk dine egne ting, så du vet hva som er ditt og hva som tilhører andre. Har du noe som ikke er merket, husk å levér det tilbake til rett person etter bruk.

6. Du er usikker på deg selv.
Selvtillit er viktig både for din egen selvfølelse og karriere. Er du usikker på deg selv, vil også andre være usikker på deg. Stoler andre på at du gjør en god jobb, må du vise dem at det stemmer. Ikke unnskyld deg for at noe ikke ser bra ut. Som regel er det det.

Slik bryter du trenden: Lag en liste over hvor ofte du faktisk tar feil. Hvis det bare er snakk om bagateller, bør du kvitte deg med usikkerheten og tro at du er en viktig brikke i jobb-puslespillet.

7. Du snakker og snakker og gjentar deg selv.
Tar det deg mer enn fem minutter å gi en kort beskjed? Ikke bra. Jo kortere og greiere beskjed du gir, jo lettere har folk for å få med seg det du faktisk sier. Prøver folk å stikke av når du snakker med dem eller lar øynene vandre i en annen retning, kan det være et tegn på at du tar for mye av tiden deres.

Slik bryter du trenden: Øv deg på å være kjapp og effektiv: Still korte og enkle spørsmål , gi korte og enkle svar og ikke dra alt ut i det vide og brede.

8. Du snakker for høyt i telefonen.
Er du klar over hvor høyt stemmevolum du har i telefonen? Mange kolleger kan bli forstyrret og ukonsentrert hvis du støyer for mye. Jobber du i et åpent kontorlandskap, kan en slik "bagatell" ødelegge mye av produktiviteten.

Slik bryter du trenden: Skal du ha en lang telefonsamtale, gå inn i et annet rom hvor du ikke distraherer andre. Er ikke dette mulig, prøv å dempe deg. Som regel er det bare en vanesak.

(Kilde: AskMen.com)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.