Det er lett å tenke negativt i disse finanskrise-tider, men prøv å være positiv og optimistisk. Det hjelper deg i arbeidshverdagen, skriver CNN Money.

Den amerikanske nettsiden ramser opp seks tips du bør følge. Jobblykke handler nemlig om langt mer enn bare å gjøre suksess.

- Mange mennesker gjør den feilen å tro at suksess fører til lykke. Faktisk tenker hjernen vår helt annerledes. En positiv tilnærming til de daglige arbeidsoppgavene skaper energi og mulighet til å påvirke andre mennesker - alle de tingene som skaper suksess, sier Shawn Achor i konsulentfirmaet Aspirant til CNN Money.

Så hvis du er innstilt på å komme gjennom de økonomiske nedgangstidene med et lønnshopp eller en forfremmelse, må du tenke positivt.

Slik kommer du i gang:

1. Se etter det gode.
Tenk på ting du er takknemlig for, og si det gjerne høyt for deg selv. Prøv å overføre noe av dette til jobben din.

2. Ha det gøy!
Jobb og humor utelukker ikke hverandre. Smil og spøk på jobb, det skaper god stemning blant kollegene. Ta også små pauser fra harde arbeidsoppgaver, slik at du ikke brenner deg ut.

3. Gjør det trivelig rundt deg.
Heng opp bilder på kontoret ditt, pynt med planter og ting som får deg i godt humør. Det gjør at du trives bedre når du er på jobben.

4. Skriv ned tankene dine.
Engster du deg for negative nyheter eller en stressende deadline, bruk tre minutter på å skrive ned hva du føler. Skriv gjerne "dagbok" på jobben - pass bare på at ingen andre leser den.

5. Investér i mennesker.
Nære bånd til familie og venner er svært viktig for å være lykkelig. Sett deg mål om å skaffe deg flere venner fremfor å kutte bånd for å få rukket over mer på jobb.

6. Tenk på jobb som en serie av sprinter - ikke en maraton.
Etter to timer non-stop-jobbing fungerer hjernen din tregere og kroppen begynner å spenne seg. Splitt derfor arbeidsdagen opp i mindre "etapper" på 1,5 til to timer hver, med en fem minutters pause innimellom. Gå deg da en liten tur, ring en venn, lytt til musikk eller spis en liten snack før du fortsetter med arbeidet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.