- Det er en perle, sa eiendomsmegler Gustav Sædberg hos Meglerhuset Sædberg da landstedet til Rogalandsinvestoren Tore Lie i Blindlleia ble lagt ut for en drøy uke siden.

Han var ikke alene om å mene landstedet med svømmebasseng, boblebad og to sandstrender var fint.

Tirsdag tikket et bud på prisantydning- 22 millioner kroner -  inn. Onsdag formiddag ble det godtatt av Lie og selskapet Otium som står som eier av landstedet.

- Den lå ut kort tid, men det var mange og kikket. Det var 6-7 stykker som så på den, og på Finn hadde vi over 52 000 treff , sier en godt fornøyd Sædberg.

Han har ikke anledning til å gå ut med navnet på kjøperen.

- Alt jeg kan si, er at det er en sørlending.

Les også: Ville kjøpe Lies krisekonsern dnPlus  

Oppvarmet saltvann og boblebad

Det var tidligere fotballspiller Erik Solér som solgte stedet til Otium/Tore Lie for ti år siden. Da var prisen 13,5 millioner kroner. Siden den gang har Otium/Tore Lie investert betydelige summer på eiendommen.

- Den har det meste. Svømmebasseng med oppvarmet saltvann, boblebad,  to sandstrender, et fantastisk uteområde med utekjøkken samt hage anlagt rundt en stor del av eiendommen. Det er en idyll, synes Sædberg.

Landstedet på Hellenes omfatter blant annet tomt på 4,5 mål, sjøbod med bryggeanlegg, stort hovedhus og saltvannsbasseng.
Landstedet på Hellenes omfatter blant annet tomt på 4,5 mål, sjøbod med bryggeanlegg, stort hovedhus og saltvannsbasseng. (Foto: Kurt Engen)
 

- Bor i Oslo

- Tore Lie og Otium er i hardt vær? Er det panthaverne som har tatt initiativ til salget?

- Det er Otium som er oppdragsgiver og formell eier selvom hjemmelen står på Tore Lie. Og det er ikke noe her som tilsier at han må selge. Det er snarere slik at han bor i Oslo og bruker stedet lite, sier Sædberg.

Opplysninger fra Statens Kartverk viser at det er panteheftelser for tilsammen 25 millioner kroner i eiendommen. Panthaver er Sandnes Sparebank.

 

Les også:

Nytt forsøk på selge 40 millioners hytte i Blindleia  

100.000 for hytte nær sjøen 

Tror på prishopp langs Oslofjorden 

Nå ryker eiendomsinvestor Tore Lies «perle» i Blindleia 

Doblet salg av luksushytter 

Se DNtv:

Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert:

- Høres ut som en kjempesatsing, men...
DN-kommentator Kjetil B. Alstadheim om Siv Jensens stadige tapping av mer oljepenger.
01:35
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.