Jens Ulltveit-Moe (70) har fått rettighetene til hamburgerkjeden Burger King i Norge, Sverige og Danmark, skriver Dagens Næringsliv.

De neste fem årene skal han investere en milliard kroner for å doble Umoe Restaurant Groups omsetning.

Fra 1. januar 2013 overtar hans Umoe Restaurant Group (URG) franchiserettighetene, de såkalte «Master Franchise rettighetene», til Burger Kings restauranter i Norge, Sverige og Danmark.

I 24 år har han utviklet kjeden i Norge. Nå har de brasilianske eierne gitt ham oppgaven med å få fart på restaurantene i hele Skandinavia.

– Vi skal forvalte dem på vegne av Burger King, sier Jens Ulltveit-Moe om kjedens 138 restauranter i Skandinavia.

Av disse eier han selv 32 i Norge og fire i Sverige.

- En utfordring
I slutten av september fikk han avtale om å utvikle kaffekjeden Starbucks i Norden. Fra før har han blant annet TGI Friday’s og Peppes Pizza i porteføljen.

Det gjør ham til Nordens største restaurantaktør med en omsetning ifjor på 2,6 milliarder kroner.

Neste år åpner også de første Starbucks kafeene. En dobling innen fem år vil skape en gruppe med over fem milliarder kroner i omsetning og over 10.000 ansatte. Gruppen vil dekke hele spekteret hurtigmat i kjøpesentre og trafikknutepunkter – fra pizza og hamburgere til kaffe og bakervarer.

Umoe Gruppen er også inne i shipping, skipsbygging, bioenergi og eiendom. Eier og konsernsjef Jens Ulltveit-Moe er ikke redd for å ha gapt over for mye.

– Det blir en utfordring. Å ha mange kjeder under samme ledelse er gunstig. Det er også lettere å utvikle eksisterende kjeder enn å starte fra bunnen, sier Ulltveit-Moe til Dagens Næringsliv.

Les også: - Det gir lykke å ha penger

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.