Antallet britiske ansatte som sykmelder seg på grunn av influensa-lignende symptomer har nesten doblet seg på bare ti dager.

- Vi har sett en stor vekst i sykdomsfraværet de siste ti dagene, sier Aaron Ross, toppsjef i First Care, som utvikler systemer for sykefravær, til Daily Mail.

- Vi har aldri sett noe lignende før. Dette er veldig, veldig uvanlig. Av og til ser vi at enkelthendelser får fraværsstatistikken til å skyte til værs, men da synker den raskt igjen. Det har ikke skjedd denne gangen, og det er ingen tegn som tyder på at den gjør det heller, fortsetter Ross.

Uvanlig høye tall
De siste tallene fra First Care viser at rundt 380.000 briter nå sykmelder seg hver dag - og det er uvanlig høye tall.

På ti dager har antallet som gir beskjed om fravær på grunn av influensa-lignende symptomer nesten doblet seg. En tredjedel mer enn vanlig har fått problemer med magen, for eksempel magesår.

Aaron Ross mistenker at økte matvarepriser kan ha en innvirkning på sykdomsstatistikken. Prishoppet i Storbritannia har fått flere til å spise billigere og mer usunn mat, noe som ikke akkurat bedrer immunforsvaret. Men Ross tror også at stresset knyttet til økonomien og frykt for å miste jobben spiller inn. Det var nemlig i forbindelse med Lehman Brothers-kollapsen at syketallene virkelig føk til himmels.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.