Aker Biomarine solgte 24,8 tonn Suberba Krill i fjerde kvartal, tilsvarende en oppgang på 48 prosent fra tredje kvartal.

I 2010 venter selskapet å selge 120-160 tonn Superba Krill til omtrent samme snittpris som i 2009. Produksjon og salg av Qrill ventes til mellom 8.000-10.000 tonn i 2010.

”Basert på forventet salgsutvikling forventer selskapet at Krill-segmentet vil oppnå lønnsomhet fra drift (EBITDA) i 2010. Selskapet forventer begrenset med investeringer, men en oppbygning av arbeidskapitalen i takt med selskapets salgsutvikling”, heter det i rapporten.

Konverterer gjeld
Aker BioMarine har utarbeidet en plan for å refinansiere lån som forfaller i 2010. Planen, som er godkjent av Aker, innebærer blant annet at Aker er bedt om å konvertere nettogjeldsposisjon på 473 millioner kroner til egenkapital ved en rettet emisjon. Selskapet er i dialog med sentrale obligasjonseiere for å få deres tilslutning til planen.

Det opplyses i selskapets kvartalsrapport mandag, ifølge TDN Finans.

For at de øvrige aksjeeierne skal kunne opprettholde sine eierandeler, samt tilføre selskapet ytterligere nødvendig likviditet, gjennomføres en fortrinnsrettsemisjon mot disse. Emisjonskursen vil være den samme som i emisjonen mot Aker.

En gjennomføring av planen vil styrke Aker BioMarines kapitalstruktur og likviditet ved tilførsel av til sammen minst 550 millioner kroner i egenkapital fra Aker og øvrige aksjeeiere. I refinansieringsplanen bes obligasjonseierne om å forlenge obligasjonslånet som forfaller i mai 2010 i tre år.

Nesten en milliard i gjeld
Ved utgangen av 2009 hadde Aker BioMarine en samlet gjeld til Aker på 956 millioner. Gjelden inkluderer et konvertibelt lån, Akers andel av obligasjonslånet og 50 millioner i et kortsiktig sikret lån. I tillegg vil Aker BioMarine låne ytterligere 40 millioner kroner i første kvartal 2010 i henhold til lånerammen på 90 millioner.

Ved årsslutt hadde Aker BioMarine en fordring på Aker ASA på 357 millioner og langsiktige fordringer på Aker Ocean Harvest på totalt 166 millioner.

Emisjonene er blant annet betinget av godkjennelse fra styret i Aker BioMarine, ekstraordinær generalforsamling i Aker BioMarine og at Aker ikke kommer i innløsningsposisjon ved en eierandel på over 90 prosent.